Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Zaanse Lente Experience

Jeugd in beweging op Koningsspelen en Zaanse Lente Experience

18-05-2021

Kinderen in Zaanstad laten sporten en bewegen, is een belangrijk speerpunt van Sportbedrijf Zaanstad. Samen met twaalf basisscholen zijn er, in de week voorafgaand aan de meivakantie, sportieve koningsspelen georganiseerd. Voor iedere leeftijdscategorie is een apart programma samengesteld met uitdagende actieve spellen. In de meivakantie hebben ruim 1500 kinderen vanaf 6 jaar, meegedaan met de Zaanse Lente Experience een evenement met sport, cultuur en lifestyle activiteiten.

Binnen de huidige corona maatregelen is flexibiliteit van groot belang. Waar in voorgaande jaren de kinderen voor de koningsspelen werden uitgenodigd op sportparken, is in 2021 de school zelf het evenemententerrein. Sportverenigingen hebben de scholen bezocht en een sportief feest gevierd. Gehuld in het oranje genoten de kinderen van een feestelijke dag. Sportbedrijf Zaanstad heeft het programma samengesteld en de samenwerking met sportverenigingen tot stand gebracht. Sportverenigingen die een school bezoeken verkorten hiermee de stap naar een vereniging toe, de vereniging kan de sport laten zien en interesse wekken bij de jonge sporters/leden.

Joey Naus verenigingsondersteuner Sportbedrijf Zaanstad: “Sporten geeft kinderen de mogelijkheid sociale-, motorische- en cognitieve vaardigheden te ontwikkelen. Dit maakt hen niet alleen beter in de desbetreffende sport maar geeft ook handvatten bij andere activiteiten waarbij samenwerken en communiceren van groot belang zijn.”

De koningsspelen zijn een initiatief van de Krajicek Foundation en de Johan Cruijff Foundation, dit jaar stond het thema IK+JIJ=WIJ centraal, tijdens het openingsdans en de spellen is dit thema tot uiting gebracht.

Zaanse Lente Experience
Ook in de meivakantie zijn er voor kinderen evenementen georganiseerd tijdens de Zaanse Lente Experience. Uitstapjes zijn door de maatregelen niet mogelijk, maar de hele vakantie thuis zitten is niet nodig. Op zeven verschillende buitenlocaties hebben activiteitenaanbieders de handen uit de mouwen gestoken, om kinderen nieuwe vaardigheden te leren en talenten te ontdekken. Op het gebied van sport, cultuur en lifestyle zijn workshops samengesteld voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar. De weersomstandigheden hebben de kinderen niet weerhouden deze activiteiten te bezoeken, in totaal hebben er twintig verschillende experiences plaats gevonden.

Beleven, bewegen, ontdekken en genieten staat centraal tijdens de Zaanse Experience. In de zomer van 2020 is gestart met de Zaanse Zomer Experience om kinderen ondanks de corona maatregelen en de gevolgen hiervan, toch een leuke vakantie te bieden. Vanwege het succes en de aanhoudende maatregelen is ook in de herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie dit evenement voortgezet.

Nu de meivakantie erop zit, gaat Sportbedrijf Zaanstad verder met de reguliere jeugdsport activiteiten, zoals sportbuurtwerk, ZaansFit en Poelenburg in Beweging (in samenwerking met GGD Zaanstreek-Waterland). Joey Naus: “Een actieve en gezonde levensstijl is enorm belangrijk, zeker in deze lastige corona tijd! Wij willen kinderen daarom stimuleren om veel te bewegen en water te drinken.“ Informatie over de GRATIS activiteiten die Sportbedrijf Zaanstad organiseert voor de jeugd is te lezen op: www.sportbedrijfzaanstad.nl/sportstimulering/

Zaanse Zomer Experience
Momenteel wordt hard gewerkt aan een afwisselend programma voor de Zaanse Zomer Experience voor weer een schoolvakantie met sport, cultuur en lifestyle. Door vraag en aanbod samen te brengen tijdens dit soort evenementen, komen behoeften van verschillende doelgroepen samen. Scholen, verenigingen, sociaal/maatschappelijke instanties, gemeente Zaanstad en sociale wijkteams werken samen aan een gezond en sportief Zaans sportklimaat. Organisaties en verenigingen die deze zomer diensten willen aanbieden tijdens de Zaanse Zomer Experience kunnen contact opnemen met verenigingsondersteuning@sportbedrijfzaanstad.nl

Veiligheidsrichtlijnen
Uiteraard organiseert Sportbedrijf Zaanstad alle activiteiten volgens de RIVM richtlijnen en het protocol verantwoord sporten.

 

Foto’s: Mike Bink/gemeente Zaanstad

Deel dit bericht:

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten