Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Sportstimulering

Sport voor volwassenen


Over Sport voor volwassenen

Bekijk het sport aanbod voor inwoners van 18 jaar en ouder:

VOLLEYBALTOERNOOI VOOR STRATEN VAN ZAANSTAD
Volleyballiefhebber Marijke Krabbenbos organiseert samen met het Sportbedrijf Zaanstad een recreatief grasvolleybaltoernooi. Op zomeravonden in juni vinden in de dorpen en wijken van Zaanstad toernooitjes plaats 3 keer op gras en 1 keer op het beachvolleybalveld op De Burcht. Lees HIER meer over dit toernooi.

DAM TOT DAMLOOP 2024
Wandel, fiets of loop mee met de Dam tot Damloop. Op vrijdagavond 30 augustus is het tijd voor de 4e editie van de Pre-Run Dam tot Damloop. De Pre-Run Dam tot Damloop mag niet ontbreken in je trainingsschema op weg naar de Dam tot Damloop. Er staan een 3,5 Engelse Mijl (5,6 km) en 7 Engelse Mijl (11,3 km) op het programma. Ideale afstanden ter voorbereiding op jouw Damloop by night en de Dam tot Damloop. Aan de Pre-Run, die plaatsvindt op de Zaanse Schans, kunnen 1.000 deelnemers meedoen. Getraind voor de 16 kilometer, de Damloop by Night of de wandeltocht? Er is voor iedere lopen, fietser of wandelaar een evenement!

GEZOND BEWEGEN & LEEFSTIJL GROEP
Samen in een groep bewegen is goed voor de motivatie, conditie en en heeft een positieve invloed op het humeur. Deze groep is voor deelnemers aan het GLI-traject en voor deelnemers waarvoor sporten en bewegen niet tot de dagelijkse routine behoort.  De lessen worden iedere woensdag van 10:00 tot 11:00 uur gegeven in gymzaal Pinkstraat, Koog a/d Zaan. Deelname kost 2,- euro per keer.
Informatie en aanmelden: sportstimulering@sportbedrijfzaanstad.nl

NATUUR WANDELINGEN IN DARWINPARK
Liefhebber van wandelen en de natuur? Natuurgidsen van het Zaans Natuur & Milieu Center begeleiden seizoenswandelingen. Tijdens de wandeling staat bewegen en ontmoeten centraal, na afloop staat er koffie of thee met gebak voor de wandelaars klaar. De seizoenswandeling is in 2024 op de volgende data: 4 april de Lentewandeling, 4 juli de Zomerwandeling en op 3 oktober de Herfstwandeling. Iedere donderdag om 10:00 uur wandelt sportbuurtcoach, Robin van der Tol een uurtje met buurtbewoners in Zaandam-Zuid.
Meer info en aanmelden via r.vandertol@sportbedrijfzaanstad.nl

OUTDOOR FITNESS TOESTELLEN
In heel Zaanstad staan veel openbare fitnesstoestellen om inwoners te stimuleren te bewegen. Het overzicht van alle fitnesstoestellen vind je hier. Bekijk de mogelijkheden en blijf in beweging alleen of met een sportmaatje!

AQUA SPORT:
Water als ultieme work-out!
Voor beginnende en ervaren sporters zijn er in de zwembaden Aqua Sporten van therapeutische trainingen tot intensieve work-outs. De conditie op peil houden kan prima door 1 keer per week te trainen. Om resultaat te boeken adviseren wij minimaal tweemaal per week spierversterkende of conditionele activiteiten te doen. Afhankelijk van het trainingsdoel is drie keer of vaker trainen het advies, verspreid over de week. Lees verder

WANDELGROEPEN:
Samen wandelen als stimulans
In een groep wandelen motiveert en zorgt voor leuke sociale contacten. Hier vindt u een overzicht van Zaanse wandelinitiatieven, met startlocaties en tijden per wijk.

WANDELROUTES:
Leuke ontdekkingstochten in de omgeving
Kijk ook eens op: zaans.nl voor de mooiste wandelroutes in de Zaanstreek. Of maak wandelen leuker en installeer de GRATIS ommetje app van de Hersenstichting.

KIES JE SPORT
De kortste weg naar kennismaking met de Zaanse sportverenigingen is met de Kies je Sport-pas.

Zaanstad telt ruim 140 sportverenigingen. Daar zijn we trots op. Sportbedrijf Zaanstad wil sport bereikbaar maken voor iedereen. Daarom vind je hier een overzicht van álle sportclubs in Zaanstad. Je kunt zoeken op een sport of op alfabetische volgorde. De verenigingen met een Kies je Sport-logo doen mee met de Kies je Sport-campagne. Het vergroot de toegankelijkheid voor bewoners om langs te komen en een paar keer mee te doen.

BANENZWEMMEN:
In eigen tempo sporten
Het banenzwemmen is ideaal wanneer u op een zelfgekozen tijdstip en op uw eigen tempo wilt sporten. De weerstand van het water zorgt ervoor dat uw conditie verbetert en uw spierkracht toeneemt. Kom naar zwembad De Slag, De Crommenije of Zaangolf.

ZWEMLES VOOR VOLWASSENEN
Volwassenen die de zwemkunst niet machtig zijn of deze willen verbeteren zijn welkom in onze baden.
Wij verzorgen zwemlessen vanaf het allereerste begin tot en met het A- en B diploma (in De Slag ook het C diploma). Er wordt in gemengde groepjes les gegeven. In zwembad De Slag worden er ook lessen die alleen toegankelijk zijn voor vrouwen gegeven. Op aanvraag bieden wij ook op beperkte schaal privélessen aan. Lees hier meer over.

ONLINE SPORTEN:
Sterker worden vanuit huis

Thuis sporten, maar dan wel met laagdrempelige oefeningen? Waarvoor geen materiaal of sportkleding aangeschaft hoeft te worden? Kijk eens op ons YouTube kanaal naar de kracht-, been- en armoefeningen.

Blijf in beweging Zaanstad
Een site vol tips en ideeën om fit te blijven, want bewegen is goed voor lichaam én geest.
Zorg goed voor je hart, blijf in beweging Bewegen is goed voor lichaam én geest. Het helpt om fit te blijven en het verhoogt je weerstand. Daarnaast zorgt bewegen voor een betere stemming en vermindert het stress. Bewegen kan je alleen doen, maar ook samen. Ook dát is goed voor je gezondheid. Genoeg redenen dus, om in beweging te blijven! Op deze website vind je daar tips en ideeën voor.

Topsport in de Zaanstreek
In Zaanstad wonen topsporters die uiteenlopende sporten beoefenen, dit doen zij zowel individueel als in teamverband. Om het topsportklimaat in Zaanstad te versterken en de jeugd te inspireren, organiseert Sportbedrijf Zaanstad evenementen. Daarnaast faciliteert het sportbedrijf, topsportaccommodaties en worden sporten en sporters gepromoot. Lees hier alles over topsport in de Zaanstreek.

Deel dit bericht:

Activiteiten

bekijk alle activiteiten

Aqua Bootcamp

Deze spierversterkende powertraining bestaat uit conditie- en krachtoefe...

lees meer

Wandelen

Wandelen is goed voor lichaam en geest. Een lekkere wandeling is goed vo...

lees meer

Sociaal en Vitaalclub 60+

Sporten en bewegen is goed voor lichaam en geest. Voor de 60 plussers zi...

lees meer

Actueel Nieuws

meer berichten

ZAANS STRATENVOLLEYBALTOERNOOI KRIJGT ANDERE OPZET

Volleyballiefhebber Marijke Krabbenbos organiseert samen met het Sportbe...

lees meer

AV Zaanland erkent voor Veilig Sportklimaat beleid

OP BEIDE ZAANSE ATLETIEKVERENIGINGEN IS BELEID OP ORDE Maandag 18 maa...

lees meer

Gewijzigde openingstijden feestdagen 2024

In het voorjaar zijn er een aantal officiële feestdagen waarop onze open...

lees meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten