Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Zaanse Zomer Experience

Seniorensport


Over Seniorensport

Bewegen op Recept is een effectief concept dat speciaal ontwikkeld is voor mensen met gezondheidsklachten. Bewegen op recept daagt mensen meer uit tot bewegen om zo een gezondere levensstijl te creëren. Bekijk het aanbod van laagdrempelige activiteiten in Zaanstad:

ZAANSE SENIOREN EXPERIENCE 60+
Gezellig samen sporten en spelen is leuk voor iedereen, in beweging blijven is gezond en dit samen doen is ook nog eens gezellig. Deze zomervakantie is de eerste ZAANSE SENIOREN ZOMER EXPERIENCE. Senioren maken op woensdagochtend gratis kennis met sport en beweeg activiteiten. Het gevarieerde aanbod biedt voor iedereen een leuke uitdaging. Meer info en aanmelden.

SPORTKENNISMAKINGS10DAAGSE IN KROMMENIE
Senioren maken kennis met diverse sporten en sportverenigingen
Tijdens deze 10daagse maken 60 plussers tien weken lang kennis met verschillende (verenigings)sporten en vormen van bewegen. Voor deze leeftijdsgroep is bewegen en elkaar ontmoeten erg belangrijk.
Vanaf 3 mei komen de volgende sporten onder andere aan bod: honk- en softball, dansen, vechtsport, dansen, tennis en nog veel meer. Dit wordt aangeboden door sportverenigingen en sportaanbieders uit Krommenie. Een mooi staaltje Zaanse samenwerking tussen gemeente, sportbedrijf en sportaanbieders. LEES VERDER

SPORTAANBOD IN KROMMENIE
Blijf fit en gezond met activiteiten in de buurt. Voor de inwoners van Krommenie is een overzicht gemaakt van laagdrempelige sport en beweeg activiteiten. Bekijk dit hier.

SPORTGROEP 60+ (SOCIAAL & VITAALCLUB)
Samen sporten heeft een positief effect op de fysieke, mentale en sociale gezondheid. Doe mee met de wekelijkse les gericht op balans, kracht en uithoudingsvermogen. Lees meer over de verschillende groepen in Zaanstad.

GEZOND BEWEGEN & LEEFSTIJL GROEP
Samen in een groep bewegen is goed voor de motivatie, conditie en en heeft een positieve invloed op het humeur. Deze groep is voor deelnemers aan het GLI-traject en voor deelnemers waarvoor sporten en bewegen niet tot de dagelijkse routine behoort.  De lessen worden iedere woensdag van 10:00 tot 11:00 uur gegeven in gymzaal Pinkstraat, Koog a/d Zaan. Deelname koste 2,- euro per keer.
Informatie en aanmelden: sportstimulering@sportbedrijfzaanstad.nl

GEZOND NATUUR WANDELEN IN DARWINPARK
Liefhebber van wandelen en de natuur? Uw buurtgenoten leren kennen, de natuur ervaren én bewegen: dat is waar de gratis wandelingen van Stichting Gezond Natuur Wandelen om draaien. In Zaandam organiseert de stichting maandelijks natuurwandelingen en diverse keren per jaar seizoenswandelingen. De seizoenswandeling is in 2024 op de volgende data: 4 juli de Zomerwandeling en op 3 oktober de Herfstwandeling. Iedere donderdagochtend start om 10:00 uur de wandeling van een uurtje, met na afloop koffie en thee, bij stadsboerderij Darwinpark, De Weer 31, Zaandam. Info en aanmelden via r.vandertol@sportbedrijfzaanstad.nl

WANDELGROEPEN:
Samen wandelen als stimulans
In een groep wandelen motiveert en zorgt voor leuke sociale contacten. Hier vindt u een overzicht van Zaanse wandelinitiatieven, met startlocaties en tijden per wijk.

WANDELROUTES:
Leuke ontdekkingstochten in de omgeving
Kijk ook eens op: zaans.nl voor de mooiste wandelroutes in de Zaanstreek. Of maak wandelen leuker en installeer de GRATIS ommetje app van de Hersenstichting.

AQUA SPORT:
Water als ultieme work-out voor iedereen!
Voor beginnende en ervaren sporters zijn er in de zwembaden Aqua Sporten van therapeutische trainingen tot intensieve work-outs. De conditie op peil houden kan prima door 1 keer per week te trainen. Om resultaat te boeken adviseren wij minimaal tweemaal per week spierversterkende of conditionele activiteiten te doen. Afhankelijk van het trainingsdoel is drie keer of vaker trainen het advies, verspreid over de week. Lees verder

BANENZWEMMEN:
In eigen tempo sporten
Het banenzwemmen is ideaal wanneer u op een zelfgekozen tijdstip en op uw eigen tempo wilt sporten. De weerstand van het water zorgt ervoor dat uw conditie verbetert en uw spierkracht toeneemt. Kom naar zwembad De Slag, De Crommenije of Zaangolf.

DOORTRAPPEN:
Doortrappen tijdens heerlijke fietstocht in Zaanstad
Iedereen zo lang mogelijk veilig én met plezier laten fietsen. Dat is het doel van het landelijke programma Doortrappen, geïnitieerd door de overheid. De gemeente Zaanstad doet nu ook mee.
Klik hier voor FietsFit oefeningen. Op zaans.nl vindt u de mooiste fietsroutes.

ONLINE SPORTEN:
Sterker worden vanuit huis

Thuis sporten, maar dan wel met laagdrempelige oefeningen? Waarvoor geen materiaal of sportkleding aangeschaft hoeft te worden? Kijk eens op ons YouTube kanaal naar de kracht-, been- en armoefeningen.

DANSEN:
Moderne Dans 50+, een dansles waarin je op een dynamische manier werkt aan houding, balans, conditie, coördinatie en expressie. Voor deze les is geen dans ervaring nodig, er is aandacht voor uitdaging op elk niveau. Elke zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur. Locatie: Fluxus Verkadefabriek, Westzijde 168, Zaandam. Meer info en aanmelden via www.danceconnects.nl 

Deel dit bericht:

Activiteiten

bekijk alle activiteiten

Vrijzwemmen therapiebad

Zwembad Zaangolf beschikt over een modern therapiebad, waar het zeer pre...

lees meer

Aqua Sport

Water als ultieme work-out! De zwembaden van Sportbedrijf Zaanstad: Zaa...

lees meer

Wandelen

Wandelen is goed voor lichaam en geest. Een lekkere wandeling is goed vo...

lees meer

Actueel Nieuws

meer berichten

Special Sportdagen voor Unieke Sporters

Op donderdag 4 en vrijdag 5 juli vonden de Special Sportdagen plaats op ...

lees meer

AV Zaanland erkent voor Veilig Sportklimaat beleid

OP BEIDE ZAANSE ATLETIEKVERENIGINGEN IS BELEID OP ORDE Maandag 18 maa...

lees meer

Financiële kans van de maand: Gerrit Blaauwfonds

Budget voor verduurzaming en toegankelijkheid In 2024 besteden wij re...

lees meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten