Informatie met betrekking tot het corona-virus:
Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Zaanse Herfst Experience

Seniorensport


Over Seniorensport

Bewegen op Recept is een effectief concept dat speciaal ontwikkeld is voor mensen met gezondheidsklachten. Bewegen op recept daagt mensen meer uit tot bewegen om zo een gezondere levensstijl te creëren. Bekijk het aanbod van laagdrempelige activiteiten in Zaanstad:

SPORTKENNISMAKINGS10DAAGSE DE KOOG
Senioren kiezen sport bij verenigingen
Vanaf oktober kunnen senioren starten met de Sportkennismakings10daagse op Sportpark De Koog. Tijdens deze 10daagse maken 60 plussers tien weken lang kennis met verschillende (verenigings)sporten en vormen van bewegen. Voor deze leeftijdsgroep is bewegen en elkaar ontmoeten erg belangrijk. De 10daagse is een onderdeel van het Kies Je Sport project, waarbij de toegankelijkheid van verenigingen wordt vergroot voor bewoners om langs te komen en mee te doen. Lees verder

SPORTGROEP 60+
Samen sporten heeft een positief effect op de fysieke, mentale en sociale gezondheid. doe mee met de wekelijkse les gericht op balans, kracht en uithoudingsvermogen. Lees meer over de verschillende groepen in Zaanstad.

WANDELROUTES:
Leuke ontdekkingstochten in de omgeving
Kijk ook eens op: zaans.nl voor de mooiste wandelroutes in de Zaanstreek. Of maak wandelen leuker en installeer de GRATIS ommetje app van de Hersenstichting.

DOORTRAPPEN:
Fietstocht voor ouderen:

Doortrappen tijdens heerlijke fietstocht in Krommenie
Iedereen zo lang mogelijk veilig én met plezier laten fietsen. Dat is het doel van het landelijke programma Doortrappen, geïnitieerd door de overheid. De gemeente Zaanstad doet nu ook mee.
Buurthuis de Pelikaan en Seniorenvereniging Krommenie organiseren op donderdag 23 september een leuke Doortrappen fietsmiddag! Tijdens deze gezellige middag kun je meedoen aan verschillende activiteiten, waaronder een mooie fietsroute van 20 km. Sluit donderdag 23 september gezellig aan bij de fietsmiddag in Krommenie. Er zijn die dag verschillende activiteiten zoals een fietsquiz met leuke prijzen en FietsFit oefeningen om de spieren los te maken voordat we beginnen aan de fietstocht van ongeveer 20 km.
Interesse? Meld u aan bij  Nora Swagerman via n.swagerman@planet.nl of 075 621 8700. Kijk voor meer informatie op www.doortrappen.nl/zaanstad. Deelname kost €3,-.

Niet afstappen, maar doortrappen
In Nederland wordt fietsen ons met de paplepel ingegoten. We doen het dagelijks en het is tot op hoge leeftijd populair. Sinds 1993 is het aantal fietskilometers van 50-plussers met maar liefst 60 procent gestegen. Dat is positief, het houdt ons gezond, in beweging en ook sociaal actief. Maar: oudere fietsers zijn ook kwetsbaar. Het aantal senioren dat met fietsongevallen ernstig letsel oploopt is sinds 2000 met vijftig procent toegenomen. Veel oudere fietsers durven na een ongeval niet meer te fietsen, wat grote impact heeft op hun gezondheid, zelfredzaamheid en mogelijkheid tot sociale betrokkenheid in de maatschappij. Onder het motto ‘niet afstappen, maar doortrappen’ zetten provincies en gemeenten in op het programma Doortrappen. Op die manier moet het aantal fietsongevallen onder ouderen afnemen en kunnen ouderen langer mobiel en vitaal blijven. Klik hier voor FietsFit oefeningen. Op zaans.nl vindt u de mooiste fietsroutes.

AQUA SPORT:
Water als ultieme work-out!
Voor beginnende en ervaren sporters zijn er in de zwembaden Aqua Sporten van therapeutische trainingen tot intensieve work-outs. Enkele voordelen van Aqua Sport:

  • In het water is het lichaamsgewicht 90% minder dan op het land
  • Zwemmen is goed voor het hart, botten, gewrichten, pezen en het humeur
  • Het stressniveau wordt verlaagt door te zwemmen
  • De watertemperatuur en het lichte gevoel in het water werken ontspannend
  • Samen sporten is motiverend en gezellig

De conditie op peil houden kan prima door 1 keer per week te trainen. Om resultaat te boeken adviseren wij minimaal tweemaal per week spierversterkende of conditionele activiteiten te doen. Afhankelijk van het trainingsdoel is drie keer of vaker trainen het advies, verspreid over de week. Lees verder

WANDELGROEPEN:
Samen wandelen als stimulans
In een groep wandelen motiveert en zorgt voor leuke sociale contacten. Hier vindt u een overzicht van Zaanse wandelinitiatieven, met startlocaties en tijden per wijk.

BANENZWEMMEN:
In eigen tempo sporten
Het banenzwemmen is ideaal wanneer u op een zelfgekozen tijdstip en op uw eigen tempo wilt sporten. De weerstand van het water zorgt ervoor dat uw conditie verbetert en uw spierkracht toeneemt. Kom naar zwembad De Slag, De Crommenije of Zaangolf.

ONLINE SPORTEN:
Sterker worden vanuit huis

Thuis sporten, maar dan wel met laagdrempelige oefeningen? Waarvoor geen materiaal of sportkleding aangeschaft hoeft te worden? Kijk eens op ons YouTube kanaal naar de kracht-, been- en armoefeningen.

SOCIAAL EN VITAAL CLUB:
Leefstijl en vitaliteit verbeteren in clubverband
Sportbedrijf Zaanstad biedt de Sociaal en Vitaalclub voor 60+, samen sporten heeft een positief effect op de fysieke, mentale en sociale gezondheid. Onder leiding van docent sport- en bewegingsleer wordt wekelijks een les samengesteld gericht op balans, kracht en uithoudingsvermogen. Iedere les bestaat uit een warming-up, (versterkende) oefeningen, een spel en een cooling down, waarbij rekening gehouden wordt met de diverse niveaus. Lees verder

Deel dit bericht:

Activiteiten

bekijk alle activiteiten

Sociaal en Vitaalclub voor 60+

Leefstijl en vitaliteit verbeteren in clubverband.

lees meer

Aqua Sport

Water als ultieme work-out! De zwembaden van Sportbedrijf Zaanstad: Z...

lees meer

Wandelen

Wandelen is goed voor lichaam en geest. Een lekkere wandeling is goed vo...

lees meer

Actueel Nieuws

meer berichten

SPORTKENNISMAKINGS10DAAGSE DE KOOG

Senioren kiezen sport bij verenigingen Vanaf oktober kunnen senioren ...

lees meer

Zwembaden weer verder open

Op 14 september is tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat vanaf z...

lees meer

Badmode verkoop in De Crommenije

In oktober komt Ab Metselaar Textiel met de dames en heren badmode colle...

lees meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten