Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Sportstimulering

Toekomstbestendige (tennis)vereniging

18-05-2021

Niemand weet hoe lang er nog gesport wordt met de geldende restricties. Restricties die met name invloed hebben op de financiële situatie van verenigingen vragen om creatieve oplossingen.
Sportverenigingen moeten individueel of samen in overleg met de bond aan het werk met toekomst bestendige financiële oplossingen, zoals het werven van particuliere of zakelijke sponsoren.

Indien de sponsorcommissie zoekt naar bedrijven en instanties met gedeelde belangen en die een gezamenlijk doel nastreven, kunnen er aantrekkelijke contacten ontstaan.

Bedrijven die verenigingen sponsoren hebben hier verschillende beweegredenen voor, denk aan:

  • Verbeteren van imago
  • Vergroten van naamsbekendheid
  • Verhogen van de omzet
  • Promoten van producten
  • Leggen of verbeteren van relaties met (potentiële) klanten
  • Verkrijgen van gastvrijheid
  • Persoonlijke motieven (goodwill)

Denk ook aan particuliere sponsorships, leden of oud-leden die de club een warm hart toedragen en bereid zijn de club een financiële injectie te geven. Een naamsvermelding in het clubblad, op de website op een tegel of op een sportattribuut geeft de sponsor desgewenst een stukje erkenning.

Andere bronnen van inkomsten

Op dit moment mogen kantines wel to-go producten aanbieden. Wees daarin creatief, een koffie-break-pakket (koffie + koek) , lunch-to-go (sapje, broodje + stuk fruit), power-pack (energie drank + fruitsalade) of borrelpakket (blikje drinken met zakje popcorn). De pakketten kunnen bedrukt of beplakt worden met sponsornamen. Laat u inspireren voor de gezonde suggesties van Team:Fit.

Waardeer ook de huidige leden die ondanks de beperkte sportmogelijkheden die jullie bieden wel contributie blijven betalen. Voorzie hen van digitale content, tips, tricks, games in de breedste zin van het woord. Met meer website bezoekers wordt ook de zichtbaarheid van de sponsoren vergroot! Wellicht heeft een sponsor ook een aantrekkelijke aanbieding voor de leden?

Is de vereniging al bekend met sponsorkliks, bij iedere online aankoop van een verenigingslid wordt een commissie maandelijks aan uw vereniging uitbetaald!

Tennisvereniging zoekt sponsoren in ledenbestand

Ook voor Tennisvereniging Westzijderveld was het afgelopen jaar niet normaal. Om de leden te betrekken in de financiële situatie heeft het bestuur heeft haar leden een update gegeven. De belangrijke kantine-inkomsten zijn weggevallen dit is een grote schadepost voor de club, daarnaast investeerde TV Westzijderveld in nieuwe tennisbanen. De investeringen en het lang uitblijven van kantine omzet betekenen dat de bodem van de bankrekeningen in zicht komen. Om inkomsten te genereren zoekt de club naar nieuwe sponsoren in het ledenbestand.

Populaire coronasport
Tennis is een populaire “coronasport”, in het afgelopen jaar is ook het ledenbestand van de vereniging uit Koog aan de Zaan gegroeid. Deze nieuwe contributiegelden zijn van harte welkom om het hoofd boven water te houden. Voor meer financiële lucht bekijkt de vereniging of onder de nieuwe leden mogelijk ook nieuwe sponsoren zitten, ook de ouders van de ruim 200 jeugdleden zijn een belangrijke doelgroep.

Aangezien netwerken langs de nieuwe tennisbanen momenteel moeilijk is, zijn de leden per email benadert.

De laatste jaren werd door TV Westzijderveld al meer naar de achtergrond van de (nieuwe) leden geïnformeerd. Het is nuttig om bijvoorbeeld te weten welk beroepen de leden hebben. Op deze manier wordt het voor de club meer inzichtelijk waar vrijwilligers- én sponsorpotentieel zit. Tip voor andere clubs is om dit ook te doen. Sponsorpotentieel zit mogelijk bij bedrijven die minder last van coronacrisis hebben zoals supermarkten, bouwmarkten/-bedrijven, tuincentra,  makelaarskantoren, zakelijke dienstverleners en (non-food) webshops.

Een tip van de verenigingsondersteuners van Sportbedrijf Zaanstad is om niet alleen leden te benaderen, maar ook toeleveranciers en bedrijven in de directe omgeving van de vereniging om de club of het sportpark te sponsoren.

Kortom, creativiteit is geboden.

Heeft uw vereniging vragen met betrekking tot sponsoring of een sponsortip voor andere Zaanse verenigingen?
Neem dan contact op met verenigingsondersteuners via Simon den Heeten (06-82 47 42 85) of met Joey Naus (06-82 47 43 23) via verenigingsondersteuning@sportbedrijfzaanstad.nl. Ook adviseren wij graag in het opstellen van een sponsorovereenkomst.

 

 

Deel dit bericht:

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten