Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Zaanse Zomer Experience

Activiteiten


Zaanse URBAN SPORTS Experience

Doe mee met de Urban Sports Experience op 31 juli bij de skatebaan A8. Gratis voor alle kinderen. Meld je nu aan!

lees meer

Zaanse ATLETIEK Experience

Maak kennis met atletiek, kom hardlopen, verspringen, speerwerpen, hoogspringen en nog veel meer! bij AV Lycurgus in Assendelft.

lees meer

Zaanse GOLF Experience

Maak kennis met de sport: golf! Leer pitchen en putten. Voor verschillende slagen gebruik je andere clubs (stokken).

lees meer

Zaanse TRAMPOLINE/FREERUN Experience

Maak kennis met ZV De Ham op de waterpolo Experience woensdag 7 augustus. GRATIS voor de jeugd vanaf 6 jaar, mits in bezit van zwemdiploma A&B en vooraf aangemeld.

lees meer

Zaanse WATERPOLO Experience

Maak kennis met ZV De Ham op de waterpolo Experience woensdag 7 augustus. GRATIS voor de jeugd vanaf 6 jaar, mits in bezit van zwemdiploma A&B en vooraf aangemeld.

lees meer

Zaanse SENIOREN ZOMER Experience

Sport, Cultuur en Lifestyle evenement voor senioren!

lees meer

Zaanse SPORT Experience

Maak kennis met ZV De Zaan op de Zwemsport Experience maandag 23 oktober. GRATIS voor de jeugd vanaf 6 jaar, mits in bezit van zwemdiploma A&B en vooraf aangemeld.

lees meer

Zaanse MINI ZOMER Experience 2024

Sport, spel, cultuur, natuur en lifestyle voor kinderen van 2, 3, 4 en 5 jaar, dinsdag en donderdag ochtend in de herfstvakantie.

lees meer

Zaanse SPECIAL ZOMER Experience

Sport, Cultuur en Lifestyle evenement voor kinderen met en zonder een beperking,

lees meer

ZAANSE ZOMER EXPERIENCE

Zaanse Zomer Experience, de hele zomervakantie sport, cultuur & lifestyle activiteiten. Speciaal voor Zaanse kinderen vanaf 2 jaar en senioren van 60+.

lees meer

Sportkennismakings10daagse Krommenie

Maak in 10 dagen kennis met verschillende sporten en clubs in Krommenie. Speciaal voor 60 plussers uit Zaanstad.

lees meer

Vrijzwemmen buitenbad

Elke dag is iedereen van harte welkom tijdens het vrijzwemmen in zwembad De Crommenije. Van maandag tot en met vrijdag is er ook gelegenheid voor banenzwemmen van 07:00 tot 10:00 uur.

lees meer

Sport Xtra 2024

Bij Sport Xtra draait het om extra individuele aandacht en een aangepast sport- een beweegaanbod. Stapsgewijs wordt gewerkt aan de motorische vaardigheid van het kind en diens zelfvertrouwen aan de hand van eenvoudige spel- en beweegvorm...

lees meer

Racketsport

Leer na schooltijd verschillende balsporten, zoals de nieuwste balsport: pickle ball een combinatie van tennis, tafeltennis en badminton. Balsporten richten zich op de ontwikkeling van de motoriek.

lees meer

Fietsen

Fietsen is gezond! Blijf in beweging en ga op de fiets voor korte ritjes en mooie tochtjes. Fiets samen of alleen.

lees meer

Zwemmen+

Kom naar zwembad De Slag voor Zwemmen+, een vrijblijvende les met instructie of begeleiding!

lees meer

Sociaal en Vitaalclub 60+

Sporten en bewegen is goed voor lichaam en geest. Voor de 60 plussers zijn er diverse sportgroepen in heel Zaanstad.

lees meer

Peuter en kleuterfit

Samen bewegen bevordert ontwikkeling en groei! Voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar uit Peldersveld en omgeving organiseert Sportbedrijf Zaanstad, PEUTERFIT en KLEUTERFIT.

lees meer

Wandelen

Wandelen is goed voor lichaam en geest. Een lekkere wandeling is goed voor de conditie en geeft rust in het hoofd. Samen wandelen is ook nog eens gezellig en biedt verrassende looproutes en wellicht leuke kennismakingen. Bekijk het overz...

lees meer

Poelenburg in Beweging

Samenwerking Sportbedrijf Zaanstad, sociale instellingen en sportverenigingen voor kinderen en ouders in de Zaandamse woonwijk Poelenburg.

lees meer

Aqua Sport

Water als ultieme work-out! De zwembaden van Sportbedrijf Zaanstad: Zaangolf, De Crommenije en De Slag bieden diverse Aqua Sport lessen aan. Voor beginnende en ervaren sporters zijn er Aqua Sporten van therapeutische trainingen tot inte...

lees meer

Sportbuurtwerk activiteiten

De Sportbuurtwerkers van Sportbedrijf Zaanstad organiseren allerlei activiteiten in heel Zaanstad voor de leeftijd van 12+. Doe gratis mee!

lees meer

ABC-zwemmen

Het Zwem-ABC bestaat uit een drietal Nationale Zwemdiploma's: A, B en C. Het Zwem-ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. De zwemdiploma's A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte ...

lees meer

Turnen/balanceren

Een sport voor meisjes en jongens, waarbij kracht en lenigheid wordt gecombineerd. Er is ook flink wat durf nodig en daarin kunnen we kinderen heel goed trainen! We gebruiken de turntoestellen zoals de kast, ringen, lange mat en evenwich...

lees meer

Urban sporten

Dit zijn stoere buitensporten waar je veel van jezelf in kwijt kunt met onder andere BMX, Freerunning, skateboarden, skeeleren. Urban Sporten is een verzamelnaam voor sporten die op straat beoefent worden.

lees meer

Balsporten

Basketbal, voetbal, volleybal, korfbal, zaalvoetbal, panna knock out zijn teamsporten met snelheid en actie. Op een leuke speelse manier gaan kinderen aan de slag met de bal en leren passen, dunken, dribbelen en scoren.

lees meer

Zwemles in kleine groepjes

Zwemles in kleine groepjes van maximaal 8 kinderen. Ideaal voor kinderen die snel afgeleid zijn en meer individuele aandacht nodig hebben. Iedere les duurt 60 minuten.

lees meer

Aqua Mix

Aqua Jogging, Aqua Aerobics en Trim Swim worden gecombineerd in de Aqua Mix lessen. Op een veelzijdige wijze wordt gewerkt aan conditie en spierversterking. Deze gevarieerde en afwisselde training in zowel diep als ondiep water heeft eff...

lees meer

Aqua Trim

Van alle aqua sport lessen is trimzwemmen het meest aantrekkelijk voor mensen die van het ‘’pure’’ zwemmen houden. Naast conditiezwemmen wordt er aandacht besteed aan verbetering van de zwemslagen en worden nieuwe zwemslagen aangeleerd.

lees meer

Aquafun Cursus

Aquafun is afgestemd op kinderen die minimaal het B-diploma op zak hebben. Na afloop van de 6 lessen Aquafun worden de kinderen beloond met een certificaat. Wij werken met 5 blokken van 6 lessen, iedere 6 weken komt er een nieuw blok aan...

lees meer

Aqua Fit

AquaFit is een geschikte les om op muziek in ondiep water de mogelijkheden van uw lichaam te ontdekken. De instructeur biedt wekelijks gevarieerde lessen aan waarbij evenwicht, ademhaling, spierversterking en ontspanning centraal staat.

lees meer

Acrobatiek

Bij acrobatiek laten vakkundige docenten kinderen oefenen met handstand, evenwicht op de circusbal of balk en andere kunsten uitvoeren. Hierbij draait het om samen spelen (samenwerken), bewegen, de balans vinden, plezier hebben en sterk ...

lees meer

Badminton

Wie wint er met badminton van zijn vakantie vriendje deze zomer op de camping? We leren kinderen de shuttle opslaan, onderhands en bovenhands terugslaan, maar ook ‘smashen’.

lees meer

Bootcamp

Bootcamp is een algehele kracht en conditietraining en geschikt voor jongens en meisjes vanaf groep 6. Iedereen doet mee in zijn eigen tempo en intensiteit.

lees meer

Boksen

Snelheid, inzicht, souplesse en doorzettingsvermogen, daar draait het om met boksen. Er worden verschillende technieken aangeleerd. Er is geen fysiek boks contact (sparren) tussen kinderen onderling.

lees meer

ZaansFit

ZaansFit is voor alle kinderen die graag willen bewegen, op een speelse manier met voeding bezig willen zijn en die lekker in hun lijf willen zitten. De lessen worden gegeven in samenwerking met GGD/ZW en zijn verdeeld in 6 sportlessen e...

lees meer

Dansen

Door professionele dansdocenten wordt les gegeven op bekende liedjes. Dansstijlen zoals hiphop, streetdance, new-style, Capoeira komen aan bod.

lees meer

Denksport

Denksport een activiteit waarin de kinderen zich met elkaar meten door middel van een spel waarbij vooral analytisch denken benodigd is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dammen en schaken. Denksport is erg geschikt om het concentratie vermo...

lees meer

Vrije gym

Vrije gym is de leukste sportles van de week. Kinderen leren zich een weg te banen over verschillende gymtoestellen, matten en touwen. Dit wordt gecombineerd met verschillende spelvormen, zoals tikkertje en land-verovertje. Freerunning w...

lees meer

GAME Gym

Veel kinderen spelen achter de spelcomputer, maar samen spelen is veel leuker in real-life in de gymzaal! Actief bezig zijn en toch het tofste spel van het jaar spelen!

lees meer

Handboogschieten

Veilig kennismaken met boogschieten wordt gedaan doormiddel van dummy pijlen (geen harde scherpe punt maar een rubber bal op het uiteinde). De gebruikte handbogen hebben een maximaal bereik van circa 15 meter.

lees meer

Kickboksen

Kickboksen leert kinderen om hun frustraties in bedwang te houden, respect te hebben voor de tegenstander en dat ze situaties zelf onder controle hebben. Bij kickboksen worden de storen en trappen gecombineerd met de trappen uit sporten ...

lees meer

Kleutergym

Kleuters maken een enorme motorische ontwikkeling door, waarbij de drang tot bewegen erg belangrijk is. Bij kleutergym leren kinderen rekening te houden met elkaar, wachten tot ze aan de beurt zijn en elkaar helpen bij bepaalde situaties.

lees meer

Mini Dam tot Dam training

Als partner van Le Champion bieden wij een lessenreeks aan, voor een optimale voorbereiding voor de Mini Dam tot Damloop op 22 september.

lees meer

Bewegen onder schooltijd

 Veel kinderen krijgen in een schoolweek minder uren gym/te weinig gym door gebrek aan een vakdocent of bevoegde leerkracht. Toch vinden kinderen het juist fijn om (met elkaar) te bewegen in sport en spel.

lees meer

Roeien

Iedereen kan leren roeien, alle leeftijden en mét of zonder sportervaring. Roeien doe je alleen of in teamverband. Bij roeien zitten de riemen (‘peddels’) aan de boot vast.

lees meer

Rots & Water

‘Rots’ staat voor stevig staan, kracht voelen en eigen koers varen en ‘Water’ staat voor in contact zijn met je eigen gevoel en dat van een ander.

lees meer

Sportcarrousel/Kies-je-sport

Om kinderen te helpen ontdekken welke sport ze leuk vinden, bieden we een sportcarrousel aan. Daarbij maken ze kennis met atletiek, tennis, volleybal, handbal, badminton en basketbal. Een combinatie van teamsporten en individuele sporten...

lees meer

Spelen op het Schoolplein

Spelen op het schoolplein met vakkundige docenten tijdens de pauze. Hierbij draait het om het ontdekken van verschillende spelvormen op het schoolplein zoals tikspellen (met of zonder bal), elastieken, touwtje springen, voetballen etc.

lees meer

Tennis

Vakkundige tennisdocenten leren kinderen de basisslagen en nemen alle technieken met hen door zoals de backhand en forehand en natuurlijk ook de spelregels. Tennis is dynamisch en snel en goed voor de hand- oog coördinatie. Wij zorgen vo...

lees meer

Touwtje springen/rope skipping

Alleen, met vriendjes/vriendinnetjes of met de hele klas! Touwtje springen kan altijd en overal! We hebben kleinere touwtjes en grotere touwen. Single rope of Double Dutch; beiden komen aan bod!

lees meer

Vecht- en verdedigingssporten

Judo betekent ‘zachte weg’ en deze Japanse sport werd ontwikkeld als vechtsport die ongevaarlijk was. Het wordt in het gymnastieklokaal of speelzaal gegeven.

lees meer

Vol vertrouwen naar VO

Vol vertrouwen naar het Voortgezet Onderwijs is speciaal voor kinderen in groep 7 en 8. Deze lessen zijn voor kinderen die opzien tegen de overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs.

lees meer

Apenkooien/De vloer is lava

Apenkooien is een kinderspel waarin een van de spelers de tikker is en alle andere spelers proberen bij hem uit de buurt te blijven. De tikker probeert een van de andere spelers aan te tikken (aanraken met de hand).

lees meer

Yoga

Tijdens het uitvoeren van yogahoudingen ontwikkel je je vanuit eigen kracht en leer je jezelf beter kennen. Waar zet ik door of waar geef ik op, geef ik mijn grens aan of ga ik door.

lees meer

Zelfverdediging/weerbaarheid

Bij de cursus zelfverdediging draait het om leren opkomen voor jezelf, jezelf verdedigen en daardoor sterk en veilig te voelen. Niet alleen door fysiek contact maar ook door je houding en je uitstraling.

lees meer

Zwemmen

In Zaanstad is het belangrijk dat kinderen veilig zijn in de omgeving van openbaar water, ook in de woonwijken. De zwembaden zijn in overleg beschikbaar om kinderen de basistechnieken van zwemmen te leren. Het gaat niet om het behalen va...

lees meer

X-mogelijkheden

Sportdag of evenement op school? Sportbedrijf Zaanstad kan diverse mogelijkheden verzorgen. Wij denken graag mee!

lees meer

Snorkelen

Snorkelen doe je uiteraard met een duikbril, zwemvliezen en de snorkel zelf, het pijpje waarmee je kunt ademen onder water. Wij leren de kinderen de speciale zwemslagen, hoe ze hun bril onder water kunnen klaren (leegblazen), hoe ze same...

lees meer

Zwemvaardigheid

Kinderen kunnen bij ons de zwemvaardigheidsdiploma's 1, 2 en 3 behalen (van de Nationale Raad Zwemdiploma's).Deze diploma's zijn in de plaats gekomen van de vroegere D-, E- en F-diploma's. Het is een nog verdere verdieping van de zwemvaa...

lees meer

Privézwemles

Onder privé zwemles voor kinderen verstaan wij dat er maximaal 3 kinderen op één lesgever 1 of 2 keer per week een half uur instructie volgen.

lees meer

Zwemles voor volwassenen

Volwassenen die de zwemkunst niet machtig zijn of deze willen verbeteren zijn welkom in onze baden. Wij verzorgen zwemlessen vanaf het allereerste begin tot en met het A- en B diploma.

lees meer

Afzwemmen

De tijden voor het afzwemmen zijn hier te vinden.

lees meer

Aqua Pilates

Op zoek naar ontspanning, concentratie en toch een pittige training? Volg een les Aqua Pilates. Deze low-impact activiteit verbetert de geestelijke gemoedstoestand, leert te ontspannen en geeft energie. De principes van Aqua Pilatus best...

lees meer

Aqua Therapie

Aqua Therapie of therapiezwemmen bestaat uit het op verantwoorde wijze uitvoeren van oefeningen die het lichaam soepel maken en versterken. De leiding is in handen van een gekwalificeerde zweminstructeur die gebruik maakt van verschillen...

lees meer

Aqua Vitaal

Het Aqua Vitaal programma is gebaseerd op handelingen uit het dagelijkse leven zoals reiken, zitten, staan en draaien. De Aqua Vitaal oefeningen worden in het water op muziek uitgevoerd en versterken spieren en gewrichten zodat alledaags...

lees meer

Banenzwemmen

Naast alle activiteiten in onze zwembaden kunt u ook komen banenzwemmen. Op geselecteerde tijden kunt u op uw eigen tempo baantjes komen trekken.

lees meer

Borstcrawl les/training

De borstcrawl lessen zijn er speciaal voor iedereen die zijn of haar borstcrawl wil verbeteren. Deze lessen van 30 minuten worden wekelijks gegeven.

lees meer

Dameszwemmen

Van alle aquasporten is deze zwemactiviteit het meest aantrekkelijk voor dames die het actieve zwemmen niet schuwen en gezelligheid in een hoog vaandel hebben staan.

lees meer

Discozwemmen

Op vrijdagavond wordt in zwembad Zaangolf een gezellige kinderdisco georganiseerd, voor basisschool kinderen.

lees meer

Aqua Bootcamp

Deze spierversterkende powertraining bestaat uit conditie- en krachtoefeningen in het water en op de waterkant. In circuit vorm worden diverse intensieve oefeningen aangeboden voor een gezond en fit lichaam. Buikspieroefeningen, boks tra...

lees meer

Aqua Jogging

Het hele lichaam trainen en spieren versterken, dat is het effect van Aqua Jogging. Tijdens deze les wordt een wetbelt gedragen die ervoor zorgt dat u in verticale positie blijft, daarnaast wordt door de wetbelt de weerstand vergroot en ...

lees meer

FloatFit®

FloatFit® is een actieve en intensieve work-out op het water! Oefeningen voor het hele lichaam worden uitgevoerd op een drijvende mat: de AquaBase®.

lees meer

Feestjes & Arrangementen

Voor een leuk zwemfeestje voor de verjaardag van uw kind kunt u uiteraard ook terecht bij ons. Zwembad Zaangolf biedt u een keuze uit 2 arrangementen.

lees meer

Ouder- en kindzwemmen

Tijdens het Ouder en Kind-zwemmen krijgt op een deskundige en ontspannen manier les van onze instructrices. Samen met u ontdekt uw kind de 'nieuwe' omgeving en raakt op een leuke en verantwoorde wijze vertrouwd met het water.

lees meer

Vrijzwemmen

Vrijzwemmen is iedere dag mogelijk in zwembad Zaangolf en op zondagochtend in De Crommenije en De Slag iedereen is van harte welkom tijdens het vrijzwemmen.

lees meer

Vrijzwemmen therapiebad

Zwembad Zaangolf beschikt over een modern therapiebad, waar het zeer prettig zwemmen is door het warme water. Het bad is zo ingericht dat het toegankelijk is voor alle mobiliteitsgroepen.

lees meer

Zwangerschapszwemmen

Zwangerschapszwemmen bestrijkt een breed gebied en is hoofdzakelijk gericht op het onderhouden en verbeteren van de lichamelijke conditie. Het heeft als plezierige bijkomstigheid een ontspannende en sociale functie.

lees meer

Zwemles kinderen met een beperking

Zwemles voor kinderen met een beperking is een les waarbij er in groepjes van 6 onder begeleiding van 2 zweminstructrices instructie wordt afgenomen. Deze zwemles is in principe voor ieder kind geschikt, de enige voorwaarde is dat er wel...

lees meer

Kleuterzwemmen

Het kleuterzwemmen is het vervolg op het peuterzwemmen en tevens voorbereiding op de particuliere zwemles.

lees meer

Zeemeerminzwemmen

Tijdens deze lessen krijgen meisjes en jongens de mogelijkheid te leren zwemmen als een zeemeermin of zeemeerman. Onder begeleiding van een instructeur leren de kinderen alle technieken van het zwemmen met een echte zeemeerminstaart. Dez...

lees meer

Aqua Aerobics

Aqua Aerobics is op de maat van de muziek oefeningen uitvoeren in borstdiep water. In een pittig tempo worden oefeningen uitgevoerd die de conditie verbeteren en de spierkracht versterken. Het water zorgt voor weerstand waardoor het h...

lees meer

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten