Activiteiten


AquaFit

AquaFit is een geschikte les om op muziek in ondiep water de mogelijkheden van uw lichaam te ontdekken. De instructeur biedt wekelijks gevarieerde lessen aan waarbij evenwicht, ademhaling, spierversterking en ontspanning centraal staat. ...

lees meer

Acrobatiek

Bij acrobatiek laten vakkundige docenten kinderen oefenen met handstand, evenwicht op de circusbal of balk en andere kunsten uitvoeren. Hierbij draait het om samen spelen, bewegen, de balans vinden en plezier hebben.

lees meer

Aquafun (Aquabal en Handboogschieten)

Bij mooi weer is dit een leuke buitenactiviteit. Aquafun is een combinatie van Aquaballen en handboogschieten. In een bal op het water kunnen kinderen rollebollen terwijl de aquabal met een touw aan de kant verbonden blijft

lees meer

Atletiek

Atletiek is één van de oudste sporten ter wereld. Atletiek is verdeeld in drie hoofdgroepen: springen, lopen en werpen. Er is altijd wel iets dat kinderen aanspreekt en bij deze lessen wordt steeds een ander thema behandeld.

lees meer

Avondvierdaagsetraining

Doen jullie mee met de Avondvierdaagse? Je loopt 4 avonden langs de leukste plekjes in wijken en door parken om Zaanstad te leren kennen.

lees meer

Badminton

Aan deze Olympische sport kan iedereen mee doen. We leren kinderen de shuttle opslaan, onderhands en bovenhands terugslaan, maar ook ‘smashen’.

lees meer

Basketbal

Basketbal is een teamsport met snelheid en actie. Op een leuke speelse manier gaan kinderen aan de slag met de bal en leren passen, dunken, dribbelen en scoren. Alle basketbalonderdelen komen aan bod. Iedereen kan meedoen!

lees meer

Bootcamp

Bootcamp is een algehele conditietraining en geschikt voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Iedereen doet mee in zijn eigen tempo en intensiteit.

lees meer

Dans / Move to the music

Door professionele dansdocenten wordt les gegeven op bekende liedjes. We doen hiphop, streetdance, new-style, Capoeira en andere dansstijlen.

lees meer

Fijn op het plein / Let’s play!

Op het schoolplein bieden we Fijn op het Plein. Hierbij draait het om het ontdekken van verschillende spelvormen op het schoolplein zoals tikspelen (met of zonder bal), elastieken, touwtjespringen en nog veel meer

lees meer

Freerunning

Freerunning is de leukste sportles van de week. Kinderen leren zich een weg te banen over verschillende gymtoestellen, matten en touwen. Dit wordt gecombineerd met verschillende spelvormen, zoals tikkertje en land-verovertje. Freerunning...

lees meer

(Fun)Hockey

Hockey is één van de populairste sporten in Nederland. Het tempo ligt hoog en het spel ligt weinig stil waardoor kinderen volop in beweging blijven. Wij leren ze: stoppen, slaan, pushen, overspelen en lopen met de bal aan je stick.

lees meer

Handbal

Handbal is een snelle, technische sport, waarbij veel gebeurt. Goed samenspelen, rennen en scoren door de bal in het doel te krijgen zijn de kenmerken van handbal. Je moet gebruik maken van je hele lichaam.

lees meer

Handboogschieten

Voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar wordt in het gymnastieklokaal of het schoolplein een kennismaking boogschieten gegeven door vakkundige docenten. Hierbij draait het om concentratie, richtingsgevoel en plezier.

lees meer

Honkbal/softbal

Deze stoere sport uit Amerika is daar vooral een zomersport. Bij honkbal gooi je bovenhands en bij softbal onderhands met een grotere bal en op een kleiner speelveld. Bij deze sport mag je ‘slaan’ en ‘stelen’!

lees meer

Judo

Judo betekent ‘zachte weg’ en deze Japanse sport werd ontwikkeld als vechtsport die ongevaarlijk was. Het wordt in het gymnastieklokaal of speelzaal gegeven.

lees meer

Kanoën

Een tochtje in een kano is avontuurlijk, hoe blijf je overeind? Kinderen leren de fijne kneepjes van het kanovaren in 1- en 2 persoons kano’s en dubbelbladige peddels (blad aan beide uiteinden).

lees meer

Karate

Met karate werk je aan je doorzettingsvermogen en discipline. Deze Japanse vechtkunst, ook wel ‘martial art’ is een vorm van zelfverdediging. Het betekent letterlijk ‘lege hand’.

lees meer

Kickboksen

Kickboksen leert kinderen om hun frustraties in bedwang te houden, respect te hebben voor de tegenstander en dat ze situaties zelf onder controle hebben. We kickboksen op een beanbag dus er is geen fysiek contact onderling.

lees meer

Kidsfit

Bij Kidsfit ligt de nadruk op gezondheid en bewegen. In de bewegingslessen zitten onderdelen van bootcamp, loopoefeningen en spelactiviteiten. Daarnaast praten we met hen over gezonde voeding.

lees meer

Kidsrun

Kidsrun zijn looptrainingen met korte loop- en spelmomenten. Alle kinderen kunnen meedoen aan deze lessenreeks en binnen zes tot acht weken leren zij langere tijd aaneengesloten hardlopen op hun eigen tempo of een loop-race indelen.

lees meer

Kleutergym

Klimmen en klauteren in het rek, springen en rollen over de mat, gooien, vangen en nog veel meer. Bij kleutergym leren kinderen rekening te houden met elkaar, wachten tot ze aan de beurt zijn en elkaar helpen bij bepaalde situaties.

lees meer

Korfbal

Korfbal is een gemengde sport, dus jongens en meisjes in één team. Bij korfbal leren wij de kinderen alles op het gebied van korfbal, waaronder samenwerken, rekening houden met elkaar en op elkaar letten.

lees meer

Mini Dam tot Dam training

Als partner van Le Champion bieden wij een lessenreeks aan voor een optimale voorbereiding voor de Mini Dam tot Damloop in september. Tijdens deze lessen werken we aan de looptechniek, de warming-up en het tempo van start tot finish.

lees meer

Panna Knock Out

Met een panna (Surinaams voor ‘poortje’) speelt de voetballer de bal met één beweging tussen de benen van de tegenstander door. Kinderen voetballen één tegen één op een veldje van 4 bij 6 meter gewoon met 2 doelen.

lees meer

Roeien

Iedereen kan leren roeien, alle leeftijden en mét of zonder sportervaring. Roeien doe je alleen of in teamverband. Bij roeien zitten de riemen (‘peddels’) aan de boot vast. Wat is er leuker dan zelf met een bootje het water op?

lees meer

Rots en water

‘Rots’ staat voor stevig staan, kracht voelen en eigen koers varen en ‘Water’ staat voor in contact zijn met je eigen gevoel en dat van een ander. Door middel van lichamelijke oefeningen ontdekken en leren kinderen dit over zichzelf. Kin...

lees meer

Rugby

Rugby is echt een sport voor jongens en meisjes die graag willen stoeien en daar is in het rugby meer dan voldoende ruimte voor. Ben je snel en beweeglijk dan is een plek aan de zijkanten van het veld (de wing) een goede plek om te spele...

lees meer

Spelen op je Schoolplein14

Een aantal scholen in Zaanstad beschikken over een Schoolplein14 van de Cruijff Foundation. Met schoolplein14 worden schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt, door in samenwerking met de school en haar leerlingen lijnen en kleurvlakken (...

lees meer

Skeeleren

Skeeleren is het rolschaatsen van vroeger. We laten kinderen opnieuw ontdekken hoe leuk het is maar vooral hoe ze dit veilig doen. Het is belangrijk dat ze goed bochten kunnen maken, remmen en hindernissen kunnen nemen, zodat ze veilig d...

lees meer

Slacklinen

Slacklinen wordt steeds populairder, we leren de kinderen op een brede band te balanceren. De band is dynamisch en reageert op je beweging waardoor je leuke trucs kunt doen.

lees meer

Sportcarrousel

Om kinderen te helpen ontdekken welke sport ze leuk vinden, bieden we een sportcarrousel aan. Daarbij maken ze kennis met atletiek, tennis, volleybal, handbal, badminton en basketbal. Een combinatie van teamsporten en individuele sporten...

lees meer

Sport Xtra (voorheen Club extra)

Bij Sport Xtra draait het om extra individuele aandacht en een aangepast sport- een beweegaanbod. Stapsgewijs wordt gewerkt aan de motorische vaardigheid van het kind en diens zelfvertrouwen aan de hand van eenvoudige spel- en beweegvorm...

lees meer

Tafeltennis

Bij tafeltennis zullen kinderen gauw merken dat tafeltennis niet zomaar een spelletje is. Ze gaan ervaren welk effect een tafeltennisballetje kan hebben en leren allerlei slagen en oefen- en spelvormen, maar ook de spelregels van tafelte...

lees meer

Tennis

Vakkundige tennisdocenten leren kinderen de basisslagen en nemen alle technieken met hen door zoals de backhand en forehand en natuurlijk ook de spelregels. Tennis is dynamisch en snel en goed voor de hand- oog coördinatie. Wij zorgen vo...

lees meer

Turnen

Een sport voor meisjes en jongens, waarbij kracht en lenigheid wordt gecombineerd. Er is ook flink wat durf nodig en daarin kunnen we kinderen heel goed trainen! We gebruiken de turntoestellen zoals de kast, ringen, lange mat en evenwich...

lees meer

Voetbal 

Balletje breed, dieptepass, één-tweetje en afronden op doel. Dit komt allemaal aan bod. Kinderen leren hoe ze een bal moet stoppen, passen en schieten, maar leren ook een kopbal, sliding en een juiste inworp maken. Iedereen kan meedoen, ...

lees meer

Volleybal

Volleybal kan op verschillende niveaus gespeeld worden, waardoor ook zeer jonge, onervaren spelers kunnen deelnemen. Ze leren opgooien, verplaatsen en terugspelen. Na enige oefening zit er al veel tempo en beweging in het spel.

lees meer

X-mogelijkheden

Sportbedrijf Zaanstad biedt nog veel meer mogelijkheden; een sportdag, zomerparkparty, groep 8-eindfeest, vakantieactiviteiten of schoolmarkten? Neem contact met ons op.

lees meer

Zaalvoetbal

Tijdens enkele pittige trainingen schaven we de voetbaltechniek bij. Er wordt aandacht besteed aan techniek, tactiek en spelvormen. Kinderen merken dat conditie, spelinzicht en spelautomatisme met sprongen vooruitgaan. Deze lessenreeks i...

lees meer

ZaansFit

ZaansFit is voor alle kinderen die graag willen bewegen, op een speelse manier met voeding bezig willen zijn en die lekker in hun lijf willen zitten. De lessen worden gegeven in samenwerking met GGD/ZW en zijn verdeeld in 6 sportlessen e...

lees meer

Zelfverdediging/weerbaarheid

Bij de cursus zelfverdediging draait het om leren opkomen voor jezelf, jezelf verdedigen en daardoor sterk en veilig te voelen. Niet alleen door fysiek contact maar ook door je houding en je uitstraling.

lees meer

Zwemmen

In Zaanstad is het belangrijk dat kinderen veilig zijn in de omgeving van openbaar water, ook in de woonwijken. De zwembaden zijn in overleg beschikbaar om kinderen de basistechnieken van zwemmen te leren. Het gaat niet om het behalen va...

lees meer

Sportbuurtwerkactiviteiten

De Sportbuurtwerkers van Sportbedrijf Zaanstad organiseren allerlei activiteiten in heel Zaanstad voor de leeftijd van 12+. Doe gratis mee!

lees meer

ABC-zwemmen

Het Zwem-ABC bestaat uit een drietal Nationale Zwemdiploma's: A, B en C. Het Zwem-ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. De zwemdiploma's A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte ...

lees meer

Afzwemmen

De tijden voor het afzwemmen zijn hier te vinden.

lees meer

Aquapilates

Aquapilates is een Body en Mind activiteit. Bij de activiteit die onder Body & Mind principe valt gaat het altijd om een combinatie van zowel lichamelijke processen als geestelijke verrijking.

lees meer

Aquatherapie

Tijdens het therapiezwemmen wordt op verantwoorde wijze oefeningen aangeboden die het bewegingsapparaat soepel maken en versterken. De leiding is in handen van een gekwalificeerde zweminstructeur.

lees meer

Aquavitaal

Club Aquavitaal is een nieuw beweegprogramma. Professioneel en leuk. ClubAquavitaal werkt met vaste oefeningen als basis; daarnaast is er ruimte voor variatie door de instructeur.

lees meer

Banenzwemmen

Naast alle activiteiten in onze zwembaden kunt u ook komen banenzwemmen. Op geselecteerde tijden kunt u op uw eigen tempo baantjes komen trekken.

lees meer

Borstcrawl les

De borstcrawl lessen zijn er speciaal voor iedereen die zijn of haar borstcrawl wil verbeteren. Deze lessen worden gegeven op vrijdag van 12:00 tot 12:30 in zwembad De Slag. Daarna is er nog de mogelijkheid om tot 13:00 zelf te zwemmen.

lees meer

Dameszwemmen

Van alle aquasporten is deze zwemactiviteit het meest aantrekkelijk voor dames die het actieve zwemmen niet schuwen en gezelligheid in een hoog vaandel hebben staan.

lees meer

Discozwemmen

Op vrijdagavond wordt in zwembad Zaangolf een gezellige kinderdisco georganiseerd.

lees meer

Dynamic Bootcamp

Deze pittige bootcamp is voor de echte doorzetters. De les vindt niet alleen in het water plaats, maar ook naast het zwembad. Er worden vele materialen gebruikt en de oefeningen variëren sterk.

lees meer

Dynamic Mix

Dynamic Mix is een workout in zowel diep als ondiep water, waarbij variatie en afwisseling een grote rol spelen. Het is een combinatie van dynamic moves, dynamic running en trimzwemmen, waardoor het hele lichaam op een veelzijdige manier...

lees meer

Dynamic Mix XXL

Dynamic Mix XXL is een workout in zowel diep als ondiep water speciaal voor mensen met een maatje meer.

lees meer

Dynamic Running

Dynamic Running is een intensieve looptraining in diep water. Door gebruik te maken van een wetbelt blijft u in een verticale positie waardoor de weerstand vergroot en de intensiteit van de oefenstof toeneemt.

lees meer

Dynamic Trim Swim (Trimzwemmen)

Van alle aquasporten is trimzwemmen het meest aantrekkelijk voor mensen die van het ‘’pure’’ zwemmen houden. Naast conditiezwemmen wordt er aandacht besteed aan verbetering van de zwemslagen en worden nieuwe zwemslagen aangeleerd.

lees meer

FloatFit®

FloatFit® is een 30 minuten durende, intensieve workout waarbij je oefeningen uitvoert op een drijvende AquaBase®. Door het continue zoeken naar evenwicht train je voor een sterke core-stability en haal je een hoge vet- en calorieverbran...

lees meer

Feestjes & Arrangementen

Voor een leuk zwemfeestje voor de verjaardag van uw kind kunt u uiteraard ook terecht bij ons. Zwembad Zaangolf biedt u een keuze uit 3 arrangementen.

lees meer

Hart in Beweging

Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid en is nog leuk ook. Dit geldt voor zowel jong als oud, chronisch ziek of niet. Meer bewegen is juist ook voor mensen met diabetes of hart en vaatziekten een goed idee.

lees meer

Ouder en Kind-zwemmen

Tijdens het Ouder en Kind-zwemmen krijgt op een deskundige en ontspannen manier les van onze instructrices. Samen met u ontdekt uw kind de 'nieuwe' omgeving en raakt op een leuke en verantwoorde wijze vertrouwd met het water.

lees meer

Pi-Yo-Chi

Volledig ontspannen door lichaam en geest te stimuleren in borstdiep water. Bij Pi-Yo-Chi spelen lenigheid, ademhaling, balans, concentratie, houding en kracht een centrale rol.

lees meer

Privézwemles

Onder privé zwemles voor kinderen verstaan wij dat er maximaal 2 kinderen op één lesgever 1 of 2 keer per week een half uur instructie volgen.

lees meer

Meer bewegen voor ouderen

Lichaamsbeweging is al lang niet meer voorbehouden aan jongeren alleen. integendeel! Regelmatig bewegen blijft voor iedereen op elke leeftijd noodzakelijk. Door meer lichaamsbeweging voelt u zich prettiger en fitter.

lees meer

Snorkelen

Snorkelen doe je uiteraard met een duikbril, zwemvliezen en de snorkel zelf, het pijpje waarmee je kunt ademen onder water. Wij leren de kinderen de speciale zwemslagen, hoe ze hun bril onder water kunnen klaren (leegblazen), hoe ze same...

lees meer

Vrijzwemmen

Elke dag in zwembad Zaangolf en op zondagochtend in De Crommenije en De Slag is iedereen van harte welkom tijdens het recreatieve zwemmen. In Zaangolf kan gelijktijdig recreatief en banen worden gezwommen.

lees meer

Vrijzwemmen therapiebad

Zwembad Zaangolf beschikt over een modern therapiebad, waar het zeer prettig zwemmen is door het warme water. Het bad is zo ingericht dat het toegankelijk is voor alle mobiliteitsgroepen.

lees meer

Zwangerschapszwemmen

Zwangerschapszwemmen bestrijkt een breed gebied en is hoofdzakelijk gericht op het onderhouden en verbeteren van de lichamelijke conditie. Het heeft als plezierige bijkomstigheid een ontspannende en sociale functie.

lees meer

Zwemgolf

Als jonge kinderen na het behalen van hun A-, B- en C-diploma langere tijd niet meer zwemmen, zal de zwemkunst minder worden. De zwemslagen, die na veel oefenen vloeiend en zonder erbij na te denken wordt uitgevoerd, kunnen na een onderb...

lees meer

Zwemles kinderen met een beperking

Zwemles voor kinderen met een beperking is een les waarbij er in groepjes van 6 onder begeleiding van 2 zweminstructrices instructie wordt afgenomen. Deze zwemles is in principe voor ieder kind geschikt, de enige voorwaarde is dat er wel...

lees meer

Zwemles voor volwassenen

Volwassenen die de zwemkunst niet machtig zijn of deze willen verbeteren zijn welkom in onze baden. Wij verzorgen zwemlessen vanaf het allereerste begin tot en met het A- en B diploma.

lees meer

Zwemvaardigheid

Kinderen kunnen bij ons de zwemvaardigheidsdiploma's 1, 2 en 3 behalen (van de Nationale Raad Zwemdiploma's).Deze diploma's zijn in de plaats gekomen van de vroegere D-, E- en F-diploma's. Het is een nog verdere verdieping van de zwemvaa...

lees meer

Kleuterzwemmen

Het kleuterzwemmen is het vervolg op het peuterzwemmen en tevens voorbereiding op de particuliere zwemles.

lees meer

Fifty-fit

Lichaamsbeweging is al lang niet meer voorbehouden aan jongeren alleen. Integendeel! Regelmatig bewegen blijft voor iedereen op elke leeftijd noodzakelijk.

lees meer

Zeemeerminzwemmen

Tijdens deze lessen krijgen meisjes en jongens de mogelijkheid te leren zwemmen als een zeemeermin of zeemeerman. Onder begeleiding van een instructeur leren de kinderen alle technieken van het zwemmen met een echte zeemeerminstaart. Dez...

lees meer

Dynamic Moves

Dynamic Moves is een veelzijdige workout op muziek. In een pittig tempo worden dynamische oefeningen aangeboden die ervoor zorgen dat uw conditie verbetert en uw spierkracht toeneemt.

lees meer

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten