Activiteiten


Sociaal en Vitaalclub voor 60+

Leefstijl en vitaliteit verbeteren in clubverband.

lees meer

Sport Xtra 2020

Bij Sport Xtra draait het om extra individuele aandacht en een aangepast sport- een beweegaanbod. Stapsgewijs wordt gewerkt aan de motorische vaardigheid van het kind en diens zelfvertrouwen aan de hand van eenvoudige spel- en beweegvorm...

lees meer

Aqua Mix

Aqua Jogging, Aqua Aerobics en Trim Swim worden gecombineerd in de Aqua Mix lessen. Op een veelzijdige wijze wordt gewerkt aan conditie en spierversterking. Deze gevarieerde en afwisselde training in zowel diep als ondiep water heeft eff...

lees meer

Aqua Trim

Van alle aquasporten is trimzwemmen het meest aantrekkelijk voor mensen die van het ‘’pure’’ zwemmen houden. Naast conditiezwemmen wordt er aandacht besteed aan verbetering van de zwemslagen en worden nieuwe zwemslagen aangeleerd.

lees meer

Vrijzwemmen buitenbad

Elke dag zwembad De Crommenije is iedereen van harte welkom tijdens het recreatieve zwemmen. Van maandag tot en met vrijdag is er ook gelegenheid voor banenzwemmen van 07:00 tot 10:00 uur.

lees meer

Aqua Fit

AquaFit is een geschikte les om op muziek in ondiep water de mogelijkheden van uw lichaam te ontdekken. De instructeur biedt wekelijks gevarieerde lessen aan waarbij evenwicht, ademhaling, spierversterking en ontspanning centraal staat.

lees meer

Acrobatiek

Bij acrobatiek laten vakkundige docenten kinderen oefenen met handstand, evenwicht op de circusbal of balk en andere kunsten uitvoeren. Hierbij draait het om samen spelen, bewegen, de balans vinden en plezier hebben.

lees meer

Atletiek

Atletiek is, samen met zwemsport, de oudste sport ter wereld. Atletiek is verdeeld in drie hoofdgroepen: springen, lopen en werpen.

lees meer

Badminton

Wie wint er met badminton van zijn vakantie vriendje deze zomer op de camping? We leren kinderen de shuttle opslaan, onderhands en bovenhands terugslaan, maar ook ‘smashen’.

lees meer

Basketbal

Basketbal is een teamsport met snelheid en actie. Op een leuke speelse manier gaan kinderen aan de slag met de bal en leren passen, dunken, dribbelen en scoren. Alle basketbalonderdelen komen aan bod. Iedereen kan meedoen!

lees meer

Bootcamp

Bootcamp is een algehele conditietraining en geschikt voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Iedereen doet mee in zijn eigen tempo en intensiteit.

lees meer

Buitenpret

Bij mooi weer is dit een leuke buitenactiviteit. Buitenpret is een combinatie van Aquaballen en handboogschieten. In een bal op het water kunnen kinderen rollebollen terwijl de aquabal met een touw aan de kant verbonden blijft

lees meer

Dansen

Door professionele dansdocenten wordt les gegeven op bekende liedjes. Dansstijlen zoals hiphop, streetdance, new-style, Capoeira komen aan bod.

lees meer

Denksport NIEUW

Dit is een activiteit waarin de kinderen zich met elkaar meten door middel van een spel waarbij vooral analytisch denken benodigd is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dammen en schaken.

lees meer

Freerunning

Freerunning is de leukste sportles van de week. Kinderen leren zich een weg te banen over verschillende gymtoestellen, matten en touwen. Dit wordt gecombineerd met verschillende spelvormen, zoals tikkertje en land-verovertje. Freerunning...

lees meer

GAME Gym NIEUW

Veel kinderen spelen achter de spelcomputer, maar samen spelen is veel leuker in real-life in de gymzaal! Actief bezig zijn en toch het tofste spel van het jaar spelen!

lees meer

FUN Hockey

Hockey is één van de populairste sporten in Nederland. Het tempo ligt hoog en het spel ligt weinig stil waardoor kinderen volop in beweging blijven. Wij leren ze: stoppen, slaan, pushen, overspelen en lopen met de bal aan je stick.

lees meer

Handbal

Handbal is een snelle, technische sport, waarbij veel gebeurt. Goed samenspelen, rennen en scoren door de bal in het doel te krijgen zijn de kenmerken van handbal. Je moet gebruik maken van je hele lichaam.

lees meer

Handboogschieten

Veilig kennismaken met boogschieten wordt gedaan doormiddel van dummy pijlen (geen harde scherpe punt maar een rubber bal op het uiteinde). De gebruikte handbogen hebben een maximaal bereik van circa 15 meter.

lees meer

Honkbal

Honkbal is een team- en balsport met een slagpartij (aanval) en een veldpartij (verdediging). Bij honkbal mag je 'slaan' en 'stelen'! Kinderen leren onder andere gooien, slaan en fielden (verdedigen).

lees meer

Kanoën

Een tochtje in een kano is avontuurlijk. Hoe blijf je overeind? Maar ook hoe kom je vooruit? Kinderen leren de fijne kneepjes van het kanovaren in 1- en 2 persoons kano’s en dubbelbladige peddels (blad aan beide uiteinden).

lees meer

Kickboksen

Kickboksen leert kinderen om hun frustraties in bedwang te houden, respect te hebben voor de tegenstander en dat ze situaties zelf onder controle hebben. Bij kickboksen worden de storen en trappen gecombineerd met de trappen uit sporten ...

lees meer

Kidsfit

Bij Kidsfit ligt de nadruk op gezondheid en bewegen. In de bewegingslessen zitten onderdelen van bootcamp, loopoefeningen en spelactiviteiten.

lees meer

Kleutergym

Kleuters maken een enorme motorische ontwikkeling door, waarbij de drang tot bewegen erg belangrijk is. Bij kleutergym leren kinderen rekening te houden met elkaar, wachten tot ze aan de beurt zijn en elkaar helpen bij bepaalde situaties.

lees meer

Korfbal

Korfbal is een gemengde sport, dus jongens en meisjes in één team. Bij korfbal leren de kinderen alle belangrijke spelonderdelen van korfbal, waaronder samenwerken, rekening houden met elkaar en op elkaar letten.

lees meer

Mini Dam tot Dam training

Als partner van Le Champion bieden wij een lessenreeks aan, voor een optimale voorbereiding voor de Mini Dam tot Damloop op 22 september.

lees meer

Ontlast de leerkracht NIEUW

 Veel kinderen krijgen in een schoolweek minder uren gym/te weinig gym door gebrek aan een vakdocent of bevoegde leerkracht. Toch vinden kinderen het juist fijn om (met elkaar) te bewegen in sport en spel.

lees meer

Panna Knock Out

Met een panna (Surinaams voor ‘poortje’) speelt de voetballer de bal met één beweging tussen de benen van de tegenstander door. Kinderen voetballen één tegen één op een veldje van 4 bij 6 meter gewoon met 2 doelen.

lees meer

Panna Knock Out

Met een Panna (Surinaams voor "poortje") speelt de voetballer de bal met een beweging tussen de benen van de tegenstander door. Kinderen voetballen 1 tegen 1 op een veldje van 4 bij 6 meter gewoon met 2 doelen.

lees meer

Roeien

Iedereen kan leren roeien, alle leeftijden en mét of zonder sportervaring. Roeien doe je alleen of in teamverband. Bij roeien zitten de riemen (‘peddels’) aan de boot vast.

lees meer

Rots en water

‘Rots’ staat voor stevig staan, kracht voelen en eigen koers varen en ‘Water’ staat voor in contact zijn met je eigen gevoel en dat van een ander.

lees meer

Rugby

Rugby is echt een sport voor jongens en meisjes die graag willen stoeien en daar is in het rugby meer dan voldoende ruimte voor. Ben je snel en beweeglijk dan is een plek aan de zijkanten van het veld (de wing) een goede plek om te spele...

lees meer

Skeeleren

Skeeleren is het rolschaatsen van vroeger. We laten kinderen opnieuw ontdekken hoe leuk het is maar vooral hoe ze dit veilig doen. Het is belangrijk dat ze goed bochten kunnen maken, remmen en hindernissen kunnen nemen, zodat ze veilig d...

lees meer

Skateboarden NIEUW

Skateboarden is van origine een Amerikaanse sport. De sport is ontwikkeld door surfers die wilden surfen op het land. Vooruit rijden doe je al steppend, pushend of slalommend.

lees meer

Slacklinen

Slacklinen wordt steeds populairder, we leren de kinderen op een brede band te balanceren. De band is dynamisch en reageert op je beweging waardoor je leuke trucs kunt doen.

lees meer

Sportcarrousel

Om kinderen te helpen ontdekken welke sport ze leuk vinden, bieden we een sportcarrousel aan. Daarbij maken ze kennis met atletiek, tennis, volleybal, handbal, badminton en basketbal. Een combinatie van teamsporten en individuele sporten...

lees meer

Spelen op het Schoolplein

Spelen op het schoolplein met vakkundige docenten tijdens de pauze. Hierbij draait het om het ontdekken van verschillende spelvormen op het schoolplein zoals tikspellen (met of zonder bal), elastieken, touwtje springen, voetballen etc.

lees meer

Tafeltennis

Bij tafeltennis zullen kinderen gauw merken dat tafeltennis niet zomaar een spelletje is. Ze gaan ervaren welk effect een tafeltennisballetje kan hebben en leren allerlei slagen en oefen- en spelvormen, maar ook de spelregels van tafelte...

lees meer

Tennis

Vakkundige tennisdocenten leren kinderen de basisslagen en nemen alle technieken met hen door zoals de backhand en forehand en natuurlijk ook de spelregels. Tennis is dynamisch en snel en goed voor de hand- oog coördinatie. Wij zorgen vo...

lees meer

Touwtje springen NIEUW

Alleen, met vriendjes/vriendinnetjes of met de hele klas! Touwtje springen kan altijd en overal! We hebben kleinere touwtjes en grotere touwen. Single rope of Double Dutch; beiden komen aan bod!

lees meer

Turnen

Een sport voor meisjes en jongens, waarbij kracht en lenigheid wordt gecombineerd. Er is ook flink wat durf nodig en daarin kunnen we kinderen heel goed trainen! We gebruiken de turntoestellen zoals de kast, ringen, lange mat en evenwich...

lees meer

Vechtsporten

Judo betekent ‘zachte weg’ en deze Japanse sport werd ontwikkeld als vechtsport die ongevaarlijk was. Het wordt in het gymnastieklokaal of speelzaal gegeven.

lees meer

Vol vertrouwen naar VO NIEUW

Vol vertrouwen naar het Voortgezet Onderwijs is speciaal voor kinderen in groep 7 en 8. Deze lessen zijn voor kinderen die opzien tegen de overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs.

lees meer

Voetbal 

Voetballen kan overal. In een gymzaal, op straat, op het schoolplein, in de pannakooi of op een grasveldje. Bij deze lessen leren we meer techniek zoals balletje breed, dieptepass, één-tweetje en afronden op doel.

lees meer

Volleybal

Volleybal kan op verschillende niveaus gespeeld worden, waardoor ook zeer jonge, onervaren spelers kunnen deelnemen. Ze leren opgooien, verplaatsen en terugspelen. Na enige oefening zit er al veel tempo en beweging in het spel.

lees meer

Vrije gym (apenkooien) NIEUW

Apenkooien is een kinderspel waarin een van de spelers de tikker is en alle andere spelers proberen bij hem uit de buurt te blijven. De tikker probeert een van de andere spelers aan te tikken (aanraken met de hand).

lees meer

Yoga NIEUW

Tijdens het uitvoeren van yogahoudingen ontwikkel je je vanuit eigen kracht en leer je jezelf beter kennen. Waar zet ik door of waar geef ik op, geef ik mijn grens aan of ga ik door.

lees meer

Zelfverdediging/weerbaarheid

Bij de cursus zelfverdediging draait het om leren opkomen voor jezelf, jezelf verdedigen en daardoor sterk en veilig te voelen. Niet alleen door fysiek contact maar ook door je houding en je uitstraling.

lees meer

Zwemmen

In Zaanstad is het belangrijk dat kinderen veilig zijn in de omgeving van openbaar water, ook in de woonwijken. De zwembaden zijn in overleg beschikbaar om kinderen de basistechnieken van zwemmen te leren. Het gaat niet om het behalen va...

lees meer

X-mogelijkheden NIEUW

Diverse aanvullende mogelijkheden die sportstimulering voor scholen kan verzorgen. Wij denken graag mee!

lees meer

Sportbuurtwerkactiviteiten

De Sportbuurtwerkers van Sportbedrijf Zaanstad organiseren allerlei activiteiten in heel Zaanstad voor de leeftijd van 12+. Doe gratis mee!

lees meer

Snorkelen

Snorkelen doe je uiteraard met een duikbril, zwemvliezen en de snorkel zelf, het pijpje waarmee je kunt ademen onder water. Wij leren de kinderen de speciale zwemslagen, hoe ze hun bril onder water kunnen klaren (leegblazen), hoe ze same...

lees meer

Zwemvaardigheid

Kinderen kunnen bij ons de zwemvaardigheidsdiploma's 1, 2 en 3 behalen (van de Nationale Raad Zwemdiploma's).Deze diploma's zijn in de plaats gekomen van de vroegere D-, E- en F-diploma's. Het is een nog verdere verdieping van de zwemvaa...

lees meer

Zwemgolf

Als jonge kinderen na het behalen van hun A-, B- en C-diploma langere tijd niet meer zwemmen, zal de zwemkunst minder worden. De zwemslagen, die na veel oefenen vloeiend en zonder erbij na te denken wordt uitgevoerd, kunnen na een onderb...

lees meer

Privézwemles

Onder privé zwemles voor kinderen verstaan wij dat er maximaal 2 kinderen op één lesgever 1 of 2 keer per week een half uur instructie volgen.

lees meer

Zwemles voor volwassenen

Volwassenen die de zwemkunst niet machtig zijn of deze willen verbeteren zijn welkom in onze baden. Wij verzorgen zwemlessen vanaf het allereerste begin tot en met het A- en B diploma.

lees meer

Afzwemmen

De tijden voor het afzwemmen zijn hier te vinden.

lees meer

ABC-zwemmen

Het Zwem-ABC bestaat uit een drietal Nationale Zwemdiploma's: A, B en C. Het Zwem-ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. De zwemdiploma's A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte ...

lees meer

Aqua Pilates

Op zoek naar ontspanning, concentratie en toch een pittige training? Volg een les Aqua Pilates. Deze low-impact activiteit verbetert de geestelijke gemoedstoestand, leert te ontspannen en geeft energie. De principes van Aqua Pilatus best...

lees meer

Aqua Therapie

Aqua Therapie of therapiezwemmen bestaat uit het op verantwoorde wijze uitvoeren van oefeningen die het lichaam soepel maken en versterken. De leiding is in handen van een gekwalificeerde zweminstructeur die gebruik maakt van verschillen...

lees meer

Aqua Vitaal

Het Aqua Vitaal programma is gebaseerd op handelingen uit het dagelijkse leven zoals reiken, zitten, staan en draaien. De Aqua Vitaal oefeningen worden in het water op muziek uitgevoerd en versterken spieren en gewrichten zodat alledaags...

lees meer

Banenzwemmen

Naast alle activiteiten in onze zwembaden kunt u ook komen banenzwemmen. Op geselecteerde tijden kunt u op uw eigen tempo baantjes komen trekken.

lees meer

Borstcrawl les

De borstcrawl lessen zijn er speciaal voor iedereen die zijn of haar borstcrawl wil verbeteren. Deze lessen worden gegeven op vrijdag van 12:00 tot 12:30 in zwembad De Slag. Daarna is er nog de mogelijkheid om tot 13:00 zelf te zwemmen.

lees meer

Dameszwemmen

Van alle aquasporten is deze zwemactiviteit het meest aantrekkelijk voor dames die het actieve zwemmen niet schuwen en gezelligheid in een hoog vaandel hebben staan.

lees meer

Discozwemmen

Op vrijdagavond wordt in zwembad Zaangolf een gezellige kinderdisco georganiseerd, voor basisschool kinderen.

lees meer

Aqua Bootcamp

Deze spierversterkende powertraining bestaat uit conditie- en krachtoefeningen in het water en op de waterkant. In circuit vorm worden diverse intensieve oefeningen aangeboden voor een gezond en fit lichaam. Buikspieroefeningen, boks tra...

lees meer

Aqua Jogging

Het hele lichaam trainen en spieren versterken, dat is het effect van Aqua Jogging. Tijdens deze les wordt een wetbelt gedragen die ervoor zorgt dat u in verticale positie blijft, daarnaast wordt door de wetbelt de weerstand vergroot en ...

lees meer

FloatFit®

FloatFit® is een actieve en intensieve work-out op het water! Oefeningen voor het hele lichaam worden uitgevoerd op een drijvende mat: de AquaBase®.

lees meer

Feestjes & Arrangementen

Voor een leuk zwemfeestje voor de verjaardag van uw kind kunt u uiteraard ook terecht bij ons. Zwembad Zaangolf biedt u een keuze uit 3 arrangementen.

lees meer

Ouder en Kind-zwemmen

Tijdens het Ouder en Kind-zwemmen krijgt op een deskundige en ontspannen manier les van onze instructrices. Samen met u ontdekt uw kind de 'nieuwe' omgeving en raakt op een leuke en verantwoorde wijze vertrouwd met het water.

lees meer

Pi-Yo-Chi

Volledig ontspannen door lichaam en geest te stimuleren in borstdiep water. Bij Pi-Yo-Chi spelen lenigheid, ademhaling, balans, concentratie, houding en kracht een centrale rol.

lees meer

Vrijzwemmen

Elke dag in zwembad Zaangolf en op zondagochtend in De Crommenije en De Slag is iedereen van harte welkom tijdens het recreatieve zwemmen. In Zaangolf kan gelijktijdig recreatief en banen worden gezwommen.

lees meer

Vrijzwemmen therapiebad

Zwembad Zaangolf beschikt over een modern therapiebad, waar het zeer prettig zwemmen is door het warme water. Het bad is zo ingericht dat het toegankelijk is voor alle mobiliteitsgroepen.

lees meer

Zwangerschapszwemmen

Zwangerschapszwemmen bestrijkt een breed gebied en is hoofdzakelijk gericht op het onderhouden en verbeteren van de lichamelijke conditie. Het heeft als plezierige bijkomstigheid een ontspannende en sociale functie.

lees meer

Zwemles kinderen met een beperking

Zwemles voor kinderen met een beperking is een les waarbij er in groepjes van 6 onder begeleiding van 2 zweminstructrices instructie wordt afgenomen. Deze zwemles is in principe voor ieder kind geschikt, de enige voorwaarde is dat er wel...

lees meer

Kleuterzwemmen

Het kleuterzwemmen is het vervolg op het peuterzwemmen en tevens voorbereiding op de particuliere zwemles.

lees meer

Zeemeerminzwemmen

Tijdens deze lessen krijgen meisjes en jongens de mogelijkheid te leren zwemmen als een zeemeermin of zeemeerman. Onder begeleiding van een instructeur leren de kinderen alle technieken van het zwemmen met een echte zeemeerminstaart. Dez...

lees meer

Aqua Aerobics

Aqua Aerobics is op de maat van de muziek oefeningen uitvoeren in borstdiep water. In een pittig tempo worden oefeningen uitgevoerd die de conditie verbeteren en de spierkracht versterken. Het water zorgt voor weerstand waardoor het h...

lees meer

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten