Activiteiten


AquaFit

AquaFit is een geschikte les om op muziek in ondiep water de mogelijkheden van uw lichaam te ontdekken.

lees meer

Aquafun (Aquaball en Handboogschieten)

Aquafun is een combinatie van ‘Aquaballen’ en ‘Handboogschieten’. Kinderen stappen in een doorzichtige mega aquaball, de begeleider maakt de rits dicht en dan wordt de bal vol geblazen met lucht. Daarna kan de uitdaging beginnen! Na een ...

lees meer

Avondvierdaagse Training

Doet jullie school mee met de Avondvierdaagse en zijn er kinderen die het niet gewend zijn om een lange afstand te lopen? Dan kunnen zij meedoen met deze naschoolse sportactiviteit ‘Avondvierdaagse Training’. Zo weten de kinderen (en oud...

lees meer

Acrobatiek

Met acrobatiek wordt er geoefend met bijvoorbeeld handstand, evenwicht op de circusbal, of balk. De les wordt in het gymnastieklokaal op de eigen school een cursus acrobatiek gegeven door deskundige docenten.

lees meer

Atletiek

Atletiek is verdeeld in drie hoofdgroepen: springen, lopen en werpen. Er is altijd wel iets dat kinderen aanspreekt. Tijdens deze lessenreeks atletiek wordt bij iedere les een ander thema behandeld.

lees meer

Aquakids

Kinderen die al in bezit zijn van een B- én C-diploma maken met aquakids kennis met verschillende activiteiten in het zwembad.

lees meer

Badminton

Iedereen kan badminton spelen. De trainer leert kinderen een shuttle opslaan en onderhands en bovenhands terugslaan, maar ook ‘smashen’ en manieren om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken de shuttle terug te spelen. Wij zorg...

lees meer

Basketbal

Basketbal is een teamsport met snelheid en actie. Op een leuke speelse manier gaan kinderen aan de slag met de bal en leren passen, dunken, dribbelen en scoren.

lees meer

Bewegen op muziek / Move to the music

Er wordt gedanst op bekende liedjes en spelenderwijs werken we aan verschillende dansstijlen (bijvoorbeeld hiphop, streetdance new-style en andere stijlen). Een super swingende les voor alle niveaus en voor jongens en meisjes!

lees meer

Bootcamp

Bootcamp is een sportieve leuke training. Geschikt voor zowel jongens als meisjes. Iedereen doet mee in zijn eigen tempo en intensiteit.

lees meer

Capoeira

Capoeira is een Braziliaanse vechtdans. Op muziek wordt een spel gespeeld van schijnbewegingen, aanvallen en verdedigen waarbij acrobatiek, dans, muziek en gevecht samenkomen. Capoeira kan door iedereen worden beoefend.

lees meer

Boksen

Snelheid, inzicht, souplesse en doorzettingsvermogen, daar draait het om met boksen. Er worden verschillende technieken aangeleerd. Er is geen fysiek boks contact (sparren) tussen kinderen onderling.

lees meer

Fijn op het plein / Let’s play!

Fijn op het plein draait om het ontdekken van verschillende spelvormen om samen op het schoolplein te kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan tikspelen (met of zonder bal), elastieken, touwtje springen, voetballen en nog veel meer.

lees meer

Handbal

Handbal is een snelle, technische sport, waarbij veel gebeurt. Goed samenspelen, rennen en scoren door de bal in het doel te krijgen zijn de kenmerken van handbal. Dit is de ideale voorbereiding op het schoolhandbaltoernooi!

lees meer

Handboogschieten

Bij handboogschieten draait het om concentratie, richtingsgevoel en plezier. Er wordt in het gymnastieklokaal of het schoolplein een kennismaking boogschieten gegeven door deskundige docenten.

lees meer

(Fun)Hockey

Hockey is één van de populairste sporten in Nederland. Dat is niet voor niets. Het tempo ligt hoog, er gebeurt altijd wel iets en er vallen veel doelpunten. Deze lessenreeks is ook geschikt voor de jongste kinderen.

lees meer

Honkbal

Honkbal, de sport waar slaan en stelen mag! Kinderen leren onder andere gooien, slaan en fielden.

lees meer

Judo

Bij judo worden spelenderwijs motorische bewegingsvormen als liggen, draaien, werpen, rollen, gooien, vallen, springen, duwen en trekken aangeleerd en getraind.

lees meer

Kano

Als je voor het eerst in een kano stapt, vraag je je misschien af hoe je overeind en op koers blijft? Wij leren de kinderen de fijne kneepjes van het kanovaren.

lees meer

Karate

Op een verantwoorde manier worden de basistechnieken van karate aangeleerd zoals: trappen, stoten, werpen en grondtechnieken. Hierbij draait het om: beheersing en plezier.

lees meer

Kickboksen

Kickboksen is een groepsles waarbij gebruikt wordt gemaakt van een KickBag, een soort verplaatsbare bokszak, en stootkussens. Op de KickBag worden verschillende boks- en traptechnieken aangeleerd. Er is geen fysiek contact (sparren) tuss...

lees meer

Kidsfit

Kidsfit is voor alle kinderen die graag willen bewegen op een speelse manier en die lekker in hun lijf willen zitten. Naast gezond bewegen leren we kinderen ook over het belang van gezonde voeding en een gezonde leefstijl.

lees meer

Kleuter-Move to the music

Voor de allerkleinsten is dit dé sportieve activiteit, waarbij ze bewegen op kinderliedjes. De lessen zijn leuk voor jongens en meisjes.

lees meer

Kidsrun

Fit of niet: alle kinderen kunnen meedoen aan deze lessenreeks Kidsrun. De kinderen trainen in een groep, want samen lopen is natuurlijk leuker. Binnen zes tot acht weken leren kinderen hoe zij hun race moeten indelen en hoe zij (aaneeng...

lees meer

Kleutergym

Wat thuis niet altijd kan of mag is nu wel mogelijk. Klimmen en klauteren in het rek, springen en rollen over de mat, gooien, vangen en nog veel meer. Kleutergym is erg leuk en kinderen kunnen lekker hun energie kwijt.

lees meer

Korfbal

Korfbal is een gemengde sport, dus jongens en meisjes in één team. Bij deze lessenreeks korfbal leren wij de kinderen alles op het gebied van korfbal, waaronder samenwerken, rekening houden met en letten op elkaar. Deze sport is ook gesc...

lees meer

Klassiek Ballet

Klassiek ballet is de basis van iedere dansvorm. Aan diverse technieken, passen, kracht en lenigheid wordt in deze lessen veel aandacht besteed. Het is heel leuk en ook nog eens goed voor je lijf!

lees meer

Mini Dam tot Dam training

Een goede voorbereiding op de Mini Dam tot Damloop? Als partner van Le Champion bieden wij een lessenreeks aan voor een optimale voorbereiding voor dé kinderloop op zondag 17 september 2017.

lees meer

Panna Knock Out

Panna spelen de kinderen 1 tegen 1 op een veldje van 4 bij 6 meter. Na 3 minuten telt het doelsaldo. Wie heeft de beste moves en wordt de Panna-King van de school?

lees meer

Power Up!

Wij bieden Power Up aan! Een sportieve training waarbij conditie, coördinatie en explosiviteit worden verbeterd.

lees meer

Rugby

Rugby is echt een sport voor jonge kinderen. Zowel voor jongens als voor meisjes. Jonge kinderen willen graag stoeien en daar is in het rugby meer dan voldoende ruimte voor.           Rugby kan daarom door iedereen gespeeld worden. Ben...

lees meer

Roeien

Iedereen kan leren roeien. Jong of oud, met of zonder sportervaring. Roeien is een complete sport, die je alleen of in teamverband kunt beoefenen. Wat is er leuker dan zelf met een bootje het water op?

lees meer

Rots en water

Rots staat voor stevig staan, kracht voelen en eigen koers varen. Water staat voor in contact met je eigen gevoel en dat van een ander.  Iedereen reageert dagelijks als en rots en als water. Door middel van lichamelijke oefeningen o...

lees meer

Skeeleren

De laatste jaren is skeeleren steeds populairder aan het worden. Laat kinderen ontdekken hoe leuk het is om op wieltjes over het asfalt te zoeven en spelletjes te doen, maar vooral hoe ze dit veilig doen.

lees meer

Slagbal

Slagbal is een balsport, wat lijkt op honkbal. Het spel wordt vaak gespeeld tijdens de gymnastiekles op school. Tijdens deze lessenreeks leren wij de kinderen de spelregels en de juiste technieken voor goed gooien en vangen.

lees meer

Slacklinen

Slacklinen is een trendsport waarbij je op een strakgespannen band probeert te balanceren. De band is dynamisch en reageert op je beweging en hiermee wordt uithoudingsvermogen, spierkracht en de samenwerking van spieren onderling verbeterd.

lees meer

Sportcarrousel / Sportacademy

Kinderen maken kennis met een aantal sporten, waaronder atletiek, voetbal, tafeltennis, handbal, badminton en basketbal.

lees meer

Sport Xtra (voorheen Club extra)

Bij Sport Xtra draait het om extra individuele aandacht en een aangepast sport- een beweegaanbod. Stapsgewijs wordt gewerkt aan de motorische vaardigheid van het kind en diens zelfvertrouwen aan de hand van eenvoudige spel- en beweegvorm...

lees meer

Tafeltennis

Bij tafeltennis zullen kinderen gauw merken dat tafeltennis niet zomaar een spelletje is. Ze gaan ervaren welk effect een tafeltennisballetje kan hebben en leren allerlei slagen en oefen- en spelvormen, maar ook de spelregels van tafelte...

lees meer

Trefbal

Trefbal kent iedereen van de gymlessen. De bedoeling van het spel is om je tegenstander af te gooien, terwijl hij of zij de bal zal proberen te ontwijken of te vangen.

lees meer

Taekwon-do

Taekwon-do is een Koreaanse gevechtskunst. Het lijkt een beetje op karate, alleen ligt de nadruk vooral op de vele traptechnieken. Deze vechtsport is voor iedereen geschikt. Taekwon-do verbetert de conditie en zelfvertrouwen.

lees meer

Turnen

Bij turnen draait het om extra oefening op de traditionele turntoestellen zoals: de kast, ringen, lange mat en evenwichtsbalk. Voor kinderen in de leeftijd van 4 – 12 jaar wordt in het gymnastieklokaal op de eigen school een cursus turne...

lees meer

Tennis

Een goede backhand leren? Of juist nog wat sleutelen aan de forehand? Het kan allemaal tijdens deze lessenreeks tennis. Wij zorgen voor voldoende materialen (tennisrackets en ballen).

lees meer

Total Body-impact

Deze activiteit is een sportief uur voor actieve kinderen die zichzelf willen uitdagen. Het komt aan op conditie én krachtoefeningen en is een optimale sportactiviteit om te ontladen na een dag in de schoolbanken!

lees meer

Vakantieactiviteiten

Voor die kinderen voor wie de vakantie (te) lang duurt en die het moeilijk vinden zichzelf bezig te houden, bieden we sportieve activiteiten rondom school.

lees meer

Voetbal 

Balletje breed, dieptepass, één-tweetje en afronden op doel. Dit komt allemaal aan bod. Kinderen leren hoe ze een bal moet stoppen, passen en schieten, maar leren ook een kopbal, sliding en een juiste inworp maken. Iedereen kan meedoen, ...

lees meer

Volleybal

Volleybal kan op verschillende niveaus gespeeld worden, waardoor ook zeer jonge, onervaren spelers kunnen deelnemen. Ze leren opgooien, verplaatsen en terugspelen. Ideaal om alvast te oefenen voor het schoolvolleybaltoernooi.

lees meer

Vrije Gym (voorheen Freerunning)

Vrije gym is de leukste sportles van de week. Kinderen leren zich eenvoudig een weg te banen over verschillende gymtoestellen, matten en touwen. Dit wordt gecombineerd met verschillende spelvormen, zoals tikkertje en landverovertje. Vrij...

lees meer

Worstelen

Bij worstelen wordt niet geslagen of geschopt maar probeer je je tegenstander met grepen op de grond te duwen. Bij worstelen kiest u voor een unieke vechtsport, nét even anders!

lees meer

Yoga

Tijdens de yogalessen komen yogahoudingen, ontspannings- en ademhalingsoefeningen op een speelse wijze aan bod. Het geheel is afgestemd op de belevingswereld van kinderen.

lees meer

Zaalvoetbal

Tijdens deze pittige trainingen schaven we de voetbaltechniek bij. Er wordt aandacht besteed aan techniek, tactiek en spelvormen. Deze lessenreeks is voor alle niveaus, de voetbaltalenten en de beginners en het is voor jongens en meisjes.

lees meer

ZaansFit

ZaansFit is voor alle kinderen die graag willen bewegen, op een speelse manier met voeding bezig willen zijn en die lekker in hun lijf willen zitten.

lees meer

Zelfverdediging

Zelfverdediging draait om het leren opkomen voor jezelf, jezelf verdedigen en daardoor sterk en veilig te voelen (houding en uitstraling). Er worden handige verdedigingstechnieken aangeleerd en gewerkt aan sociale vaardigheid (rollenspel).

lees meer

Zwemmen

In Zaanstad is het belangrijk dat kinderen veilig zijn in de omgeving van openbaar water, ook in de woonwijken. De zwembaden zijn in overleg beschikbaar om kinderen de basistechnieken van zwemmen te leren.

lees meer

Pençak Silat

Pençak Silat is een Indonesische zelfverdedigingskunst. De bewegingen zijn snel en krachtig, maar tegelijk ook heel sierlijk. Pençak Silat is goed voor je discipline, concentratie en doorzettingsvermogen.

lees meer

Sportbuurtwerkactiviteiten

De Sportbuurtwerkers van Sportbedrijf Zaanstad organiseren allerlei activiteiten in heel Zaanstad voor de leeftijd van 12+. Doe gratis mee!

lees meer

ABC-zwemmen

Het Zwem-ABC bestaat uit een drietal Nationale Zwemdiploma's: A, B en C. Het Zwem-ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. De zwemdiploma's A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte ...

lees meer

Afzwemmen

De tijden voor het afzwemmen zijn hier te vinden.

lees meer

Aquapilates

Aquapilates is een Body en Mind activiteit. Bij de activiteit die onder Body & Mind principe valt gaat het altijd om een combinatie van zowel lichamelijke processen als geestelijke verrijking.

lees meer

Aquatherapie

Tijdens het therapiezwemmen wordt op verantwoorde wijze oefeningen aangeboden die het bewegingsapparaat soepel maken en versterken. De leiding is in handen van een gekwalificeerde zweminstructeur.

lees meer

Aquavitaal

Club Aquavitaal is een nieuw beweegprogramma. Professioneel en leuk. ClubAquavitaal werkt met vaste oefeningen als basis; daarnaast is er ruimte voor variatie door de instructeur.

lees meer

Banenzwemmen

Naast alle activiteiten in onze zwembaden kunt u ook komen banenzwemmen. Op geselecteerde tijden kunt u op uw eigen tempo baantjes komen trekken.

lees meer

Borstcrawl les

De borstcrawl lessen zijn er speciaal voor iedereen die zijn of haar borstcrawl wil verbeteren. Deze lessen worden gegeven op vrijdag van 12:00 tot 12:30 in zwembad De Slag. Daarna is er nog de mogelijkheid om tot 13:00 zelf te zwemmen.

lees meer

Dameszwemmen

Van alle aquasporten is deze zwemactiviteit het meest aantrekkelijk voor dames die het actieve zwemmen niet schuwen en gezelligheid in een hoog vaandel hebben staan.

lees meer

Discozwemmen

Op vrijdagavond wordt in zwembad Zaangolf een gezellige kinderdisco georganiseerd.

lees meer

Dynamic Bootcamp

Deze pittige bootcamp is voor de echte doorzetters. De les vindt niet alleen in het water plaats, maar ook naast het zwembad. Er worden vele materialen gebruikt en de oefeningen variëren sterk.

lees meer

Dynamic Mix

Dynamic Mix is een workout in zowel diep als ondiep water, waarbij variatie en afwisseling een grote rol spelen. Het is een combinatie van dynamic moves, dynamic running en trimzwemmen, waardoor het hele lichaam op een veelzijdige manier...

lees meer

Dynamic Mix XXL

Dynamic Mix XXL is een workout in zowel diep als ondiep water speciaal voor mensen met een maatje meer.

lees meer

Dynamic Running

Dynamic Running is een intensieve looptraining in diep water. Door gebruik te maken van een wetbelt blijft u in een verticale positie waardoor de weerstand vergroot en de intensiteit van de oefenstof toeneemt.

lees meer

Dynamic Trim Swim (Trimzwemmen)

Van alle aquasporten is trimzwemmen het meest aantrekkelijk voor mensen die van het ‘’pure’’ zwemmen houden. Naast conditiezwemmen wordt er aandacht besteed aan verbetering van de zwemslagen en worden nieuwe zwemslagen aangeleerd.

lees meer

FloatFit®

FloatFit® is een 30 minuten durende, intensieve workout waarbij je oefeningen uitvoert op een drijvende AquaBase®. Door het continue zoeken naar evenwicht train je voor een sterke core-stability en haal je een hoge vet- en calorieverbran...

lees meer

Feestjes & Arrangementen

Voor een leuk zwemfeestje voor de verjaardag van uw kind kunt u uiteraard ook terecht bij ons. Zwembad Zaangolf biedt u een keuze uit 3 arrangementen.

lees meer

Hart in Beweging

Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid en is nog leuk ook. Dit geldt voor zowel jong als oud, chronisch ziek of niet. Meer bewegen is juist ook voor mensen met diabetes of hart en vaatziekten een goed idee.

lees meer

Ouder en Kind-zwemmen

Tijdens het Ouder en Kind-zwemmen krijgt op een deskundige en ontspannen manier les van onze instructrices. Samen met u ontdekt uw kind de 'nieuwe' omgeving en raakt op een leuke en verantwoorde wijze vertrouwd met het water.

lees meer

Pi-Yo-Chi

Volledig ontspannen door lichaam en geest te stimuleren in borstdiep water. Bij Pi-Yo-Chi spelen lenigheid, ademhaling, balans, concentratie, houding en kracht een centrale rol.

lees meer

Privézwemles

Onder privé zwemles voor kinderen verstaan wij dat er maximaal 2 kinderen op één lesgever 1 of 2 keer per week een half uur instructie volgen.

lees meer

Meer bewegen voor ouderen

Lichaamsbeweging is al lang niet meer voorbehouden aan jongeren alleen. integendeel! Regelmatig bewegen blijft voor iedereen op elke leeftijd noodzakelijk. Door meer lichaamsbeweging voelt u zich prettiger en fitter.

lees meer

Vrijzwemmen

Elke dag in zwembad Zaangolf en op zondagochtend in De Crommenije en De Slag is iedereen van harte welkom tijdens het recreatieve zwemmen. In Zaangolf kan gelijktijdig recreatief en banen worden gezwommen.

lees meer

Vrijzwemmen therapiebad

Zwembad Zaangolf beschikt over een modern therapiebad, waar het zeer prettig zwemmen is door het warme water. Het bad is zo ingericht dat het toegankelijk is voor alle mobiliteitsgroepen.

lees meer

Zwangerschapszwemmen

Zwangerschapszwemmen bestrijkt een breed gebied en is hoofdzakelijk gericht op het onderhouden en verbeteren van de lichamelijke conditie. Het heeft als plezierige bijkomstigheid een ontspannende en sociale functie.

lees meer

Zwemgolf

Als jonge kinderen na het behalen van hun A-, B- en C-diploma langere tijd niet meer zwemmen, zal de zwemkunst minder worden. De zwemslagen, die na veel oefenen vloeiend en zonder erbij na te denken wordt uitgevoerd, kunnen na een onderb...

lees meer

Zwemles kinderen met een beperking

Zwemles voor kinderen met een beperking is een les waarbij er in groepjes van 6 onder begeleiding van 2 zweminstructrices instructie wordt afgenomen. Deze zwemles is in principe voor ieder kind geschikt, de enige voorwaarde is dat er wel...

lees meer

Zwemles voor volwassenen

Volwassenen die de zwemkunst niet machtig zijn of deze willen verbeteren zijn welkom in onze baden. Wij verzorgen zwemlessen vanaf het allereerste begin tot en met het A- en B diploma.

lees meer

Zwemvaardigheid

Kinderen kunnen bij ons de zwemvaardigheidsdiploma's 1, 2 en 3 behalen (van de Nationale Raad Zwemdiploma's).Deze diploma's zijn in de plaats gekomen van de vroegere D-, E- en F-diploma's. Het is een nog verdere verdieping van de zwemvaa...

lees meer

Kleuterzwemmen

Het kleuterzwemmen is het vervolg op het peuterzwemmen en tevens voorbereiding op de particuliere zwemles.

lees meer

Fifty-fit

Lichaamsbeweging is al lang niet meer voorbehouden aan jongeren alleen. Integendeel! Regelmatig bewegen blijft voor iedereen op elke leeftijd noodzakelijk.

lees meer

Zeemeerminzwemmen

Tijdens deze lessen krijgen meisjes en jongens de mogelijkheid te leren zwemmen als een zeemeermin of zeemeerman. Onder begeleiding van een instructeur leren de kinderen alle technieken van het zwemmen met een echte zeemeerminstaart. Dez...

lees meer

Dynamic Moves

Dynamic Moves is een veelzijdige workout op muziek. In een pittig tempo worden dynamische oefeningen aangeboden die ervoor zorgen dat uw conditie verbetert en uw spierkracht toeneemt.

lees meer

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "

zwembad De Watering

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

venster sluiten