Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Zaanse Experience

Activiteiten in basisscholen

alle activiteiten

ZAANSE SPECIAL LENTE EXPERIENCE

Sport, Cultuur en Lifestyle evenement voor kinderen met en zonder een beperking,

lees meer

ZAANSE MINI LENTE EXPERIENCE 2023

Sport, spel, cultuur, natuur en lifestyle evenementen voor kinderen van 3, 4 en 5 jaar, in de meivakantie.

lees meer

Racketsport

Leer na schooltijd verschillende balsporten, zoals de nieuwste balsport: pickle ball een combinatie van tennis, tafeltennis en badminton. Balsporten richten zich op de ontwikkeling van de motoriek.

lees meer

Turnen/balanceren

Een sport voor meisjes en jongens, waarbij kracht en lenigheid wordt gecombineerd. Er is ook flink wat durf nodig en daarin kunnen we kinderen heel goed trainen! We gebruiken de turntoestellen zoals de kast, ringen, lange mat en evenwich...

lees meer

Urban sporten

Dit zijn stoere buitensporten waar je veel van jezelf in kwijt kunt met onder andere BMX, Freerunning, skateboarden, skeeleren. Urban Sporten is een verzamelnaam voor sporten die op straat beoefent worden.

lees meer

Balsporten

Basketbal, voetbal, volleybal, korfbal, zaalvoetbal, panna knock out zijn teamsporten met snelheid en actie. Op een leuke speelse manier gaan kinderen aan de slag met de bal en leren passen, dunken, dribbelen en scoren.

lees meer

Acrobatiek

Bij acrobatiek laten vakkundige docenten kinderen oefenen met handstand, evenwicht op de circusbal of balk en andere kunsten uitvoeren. Hierbij draait het om samen spelen (samenwerken), bewegen, de balans vinden, plezier hebben en sterk ...

lees meer

Badminton

Wie wint er met badminton van zijn vakantie vriendje deze zomer op de camping? We leren kinderen de shuttle opslaan, onderhands en bovenhands terugslaan, maar ook ‘smashen’.

lees meer

Bootcamp

Bootcamp is een algehele kracht en conditietraining en geschikt voor jongens en meisjes vanaf groep 6. Iedereen doet mee in zijn eigen tempo en intensiteit.

lees meer

Boksen

Snelheid, inzicht, souplesse en doorzettingsvermogen, daar draait het om met boksen. Er worden verschillende technieken aangeleerd. Er is geen fysiek boks contact (sparren) tussen kinderen onderling.

lees meer

Dansen

Door professionele dansdocenten wordt les gegeven op bekende liedjes. Dansstijlen zoals hiphop, streetdance, new-style, Capoeira komen aan bod.

lees meer

Denksport

Denksport een activiteit waarin de kinderen zich met elkaar meten door middel van een spel waarbij vooral analytisch denken benodigd is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dammen en schaken. Denksport is erg geschikt om het concentratie vermo...

lees meer

Vrije gym

Vrije gym is de leukste sportles van de week. Kinderen leren zich een weg te banen over verschillende gymtoestellen, matten en touwen. Dit wordt gecombineerd met verschillende spelvormen, zoals tikkertje en land-verovertje. Freerunning w...

lees meer

GAME Gym

Veel kinderen spelen achter de spelcomputer, maar samen spelen is veel leuker in real-life in de gymzaal! Actief bezig zijn en toch het tofste spel van het jaar spelen!

lees meer

Handboogschieten

Veilig kennismaken met boogschieten wordt gedaan doormiddel van dummy pijlen (geen harde scherpe punt maar een rubber bal op het uiteinde). De gebruikte handbogen hebben een maximaal bereik van circa 15 meter.

lees meer

Kickboksen

Kickboksen leert kinderen om hun frustraties in bedwang te houden, respect te hebben voor de tegenstander en dat ze situaties zelf onder controle hebben. Bij kickboksen worden de storen en trappen gecombineerd met de trappen uit sporten ...

lees meer

Kleutergym

Kleuters maken een enorme motorische ontwikkeling door, waarbij de drang tot bewegen erg belangrijk is. Bij kleutergym leren kinderen rekening te houden met elkaar, wachten tot ze aan de beurt zijn en elkaar helpen bij bepaalde situaties.

lees meer

Mini Dam tot Dam training

Als partner van Le Champion bieden wij een lessenreeks aan, voor een optimale voorbereiding voor de Mini Dam tot Damloop op 22 september.

lees meer

Bewegen onder schooltijd

 Veel kinderen krijgen in een schoolweek minder uren gym/te weinig gym door gebrek aan een vakdocent of bevoegde leerkracht. Toch vinden kinderen het juist fijn om (met elkaar) te bewegen in sport en spel.

lees meer

Roeien

Iedereen kan leren roeien, alle leeftijden en mét of zonder sportervaring. Roeien doe je alleen of in teamverband. Bij roeien zitten de riemen (‘peddels’) aan de boot vast.

lees meer

Rots & Water

‘Rots’ staat voor stevig staan, kracht voelen en eigen koers varen en ‘Water’ staat voor in contact zijn met je eigen gevoel en dat van een ander.

lees meer

Sportcarrousel/Kies-je-sport

Om kinderen te helpen ontdekken welke sport ze leuk vinden, bieden we een sportcarrousel aan. Daarbij maken ze kennis met atletiek, tennis, volleybal, handbal, badminton en basketbal. Een combinatie van teamsporten en individuele sporten...

lees meer

Spelen op het Schoolplein

Spelen op het schoolplein met vakkundige docenten tijdens de pauze. Hierbij draait het om het ontdekken van verschillende spelvormen op het schoolplein zoals tikspellen (met of zonder bal), elastieken, touwtje springen, voetballen etc.

lees meer

Tennis

Vakkundige tennisdocenten leren kinderen de basisslagen en nemen alle technieken met hen door zoals de backhand en forehand en natuurlijk ook de spelregels. Tennis is dynamisch en snel en goed voor de hand- oog coördinatie. Wij zorgen vo...

lees meer

Touwtje springen/rope skipping

Alleen, met vriendjes/vriendinnetjes of met de hele klas! Touwtje springen kan altijd en overal! We hebben kleinere touwtjes en grotere touwen. Single rope of Double Dutch; beiden komen aan bod!

lees meer

Vecht- en verdedigingssporten

Judo betekent ‘zachte weg’ en deze Japanse sport werd ontwikkeld als vechtsport die ongevaarlijk was. Het wordt in het gymnastieklokaal of speelzaal gegeven.

lees meer

Vol vertrouwen naar VO

Vol vertrouwen naar het Voortgezet Onderwijs is speciaal voor kinderen in groep 7 en 8. Deze lessen zijn voor kinderen die opzien tegen de overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs.

lees meer

Apenkooien/De vloer is lava

Apenkooien is een kinderspel waarin een van de spelers de tikker is en alle andere spelers proberen bij hem uit de buurt te blijven. De tikker probeert een van de andere spelers aan te tikken (aanraken met de hand).

lees meer

Yoga

Tijdens het uitvoeren van yogahoudingen ontwikkel je je vanuit eigen kracht en leer je jezelf beter kennen. Waar zet ik door of waar geef ik op, geef ik mijn grens aan of ga ik door.

lees meer

Zelfverdediging/weerbaarheid

Bij de cursus zelfverdediging draait het om leren opkomen voor jezelf, jezelf verdedigen en daardoor sterk en veilig te voelen. Niet alleen door fysiek contact maar ook door je houding en je uitstraling.

lees meer

Zwemmen

In Zaanstad is het belangrijk dat kinderen veilig zijn in de omgeving van openbaar water, ook in de woonwijken. De zwembaden zijn in overleg beschikbaar om kinderen de basistechnieken van zwemmen te leren. Het gaat niet om het behalen va...

lees meer

X-mogelijkheden

Diverse aanvullende mogelijkheden die sportstimulering voor scholen kan verzorgen. Wij denken graag mee!

lees meer

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten