Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Sportstimulering

Zaans Sportakkoord: samen blijven we in beweging!

22-04-2021

Covid-19 houdt ook de Zaanse sportwereld in haar greep. Maar we willen als stad niet stilzitten. Daarom werkt Zaanstad er samen met sportverenigingen, zorgverleners, inwoners, scholen en bedrijven hard aan om de Zaanse sport door deze crisis heen te loodsen. Zodat zoveel mogelijk mensen met plezier kunnen blijven sporten en bewegen.

Dat doen we onder andere met behulp van de afspraken uit het Zaans Sportakkoord. Denk bijvoorbeeld aan sporten en bewegen in de wijk en meer aandacht voor sporten voor mensen met een beperking.

Bewegen op recept
Een van de projecten binnen het Zaans Sportakkoord is ‘Bewegen op recept’. Dit project richt zich op mensen die regelmatig met vervelende klachten bij de huisarts komen. Klachten die niet met medicijnen of een verwijzing naar de specialist zijn op te lossen. Want vaak hebben de klachten te maken met een leefstijl met weinig beweging, ongezondere voeding en bijvoorbeeld roken. ‘Bewegen op recept’ wil deze groep helpen om meer te gaan bewegen en gezonder te gaan leven.

Wandelen via huisartsenpraktijk
Het doel van ‘Bewegen op recept’ is dat huisartsen, praktijkondersteuners en andere zorgverleners mensen met dit soort klachten gaan doorverwijzen naar een laagdrempelige beweegactiviteit. Een van de plannen is daarom om wandelgroepen laten starten bij gezondheidscentra of huisartsenpraktijken. De huisarts kan iemand uit zijn praktijk dan ‘warm’ overdragen aan een wandelcoach of buurtsportcoach. Dat kan iemand enorm motiveren. Het doel is mensen plezier in bewegen bij te brengen. En in contact te brengen met andere ‘starters’.

Nieuwe wandelgroepen
De meeste artsen staan inmiddels klaar om door te verwijzen naar wandelgroepen. Daar waar geen wandelgroepen zijn, kunnen nieuwe worden opgezet. Artsen verwijzen ook door naar de ommetjes-app, omdat de wandelgroepen vanwege corona niet groter mogen zijn dan vier personen. De verwachting is dat er na de zomer (veel) meer vraag om en aanbod van activiteiten komt. Met de huisartsenvereniging Zaanstreek Waterland is contact om het volledige aanbod straks goed op de kaart te zetten bij huisartsen.

Meer informatie
Lees meer op www.zaanstad.nl, zoekterm ‘sportakkoord’. Meer over de ommetjes-app kunt u lezen op www.blijfinbeweging.zaanstad.nl (kies voor ‘wandelen’).

Voor verenigingen
Geïnteresseerde verenigingen verwijzen wij graag door naar de YouTube-video van NOC*NSF  en naar de website clubbase voor meer informatie.

Deel dit bericht:

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten