Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Sportstimulering

Al vier verenigingen gestart met de gezonde sportkantine

30-03-2018

Sportbedrijf Zaanstad werkt samen met Team:Fit om een gezonder aanbod in sportkantines te realiseren. Een aantal verenigingen in Zaanstad zijn dit jaar begonnen met de gezonde sportkantine. Ze zijn aan de slag gegaan op weg naar meer variatie en meer gezonde keuzes. Alle sportverenigingen in Zaanstad worden uitgedaagd om te starten met een gezonder assortiment in de kantine. 

Wilt u ook zien hoe dit concept werkt? Meld u dan aan bij Ad Breedijk (verenigingsondersteuner van het Sportbedrijf Zaanstad) via a.breedijk@sportbedrijfzaanstad.nl

Stap voor stap naar een gezondere kantine bij de voetbalvereniging Sporting Krommenie

Ben van der Maat, voorzitter van Sporting Krommenie: “Bij het Sportcongres van Sportbedrijf van Zaanstad heb ik een folder van Team:Fit meegenomen. In deze folder stond een aanbod om in gesprek te gaan met een adviseur van Team:Fit. Dat leek onze commissie wel wat want we weten allemaal dat de aangeboden producten in de sportkantines niet de gezondste zijn. Wij hebben daarna een goed gesprek gehad met de adviseur. Al snel werd duidelijk dat we door eenvoudige ingrepen stapjes in de goede richting konden maken. Bijvoorbeeld met de inrichting en presentatie van de producten. De adviseur heeft een kantinescan gemaakt en dit gaf nog meer inzicht wat veranderd kon worden. Met daarbij nog wat aangeleverde informatie over voeding zijn we met een werkgroepje aan de slag gegaan om de veranderingen in te voeren. Het bestuur reageerde positief maar wel met de opmerking dat het niet ten koste van de omzet van de kantine mag gaan. Onze club is namelijk wel afhankelijk van deze inkomsten. We hebben met het werkgroepje een planning gemaakt waarin we stap voor stap aanpassingen invoeren. En we hebben met elkaar de afspraak gemaakt om de invloed van de veranderingen aan het einde van het seizoen te evalueren. Daarna kijken we hoe we het nieuwe seizoen verder gaan. De ambitie van de club is niet om een “Gouden Kantine” te worden maar wel om in stappen het aanbod te verbeteren.”

Meer weten over gezonde sportvereniging?
Inmiddels zijn er al vier sportverenigingen in Zaanstad aan de slag gegaan met de gezonde sportkantine. Welke verenigingen volgen?

Vind hier meer informatie over de samenwerking tussen Sportbedrijf Zaanstad en Team:Fit. Want als je als vereniging gezonder eten en drinken wil aanbieden in de sportkantine, sta je daar niet alleen voor!

Deel dit bericht:

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten