Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Sportstimulering

Zaans Sportakkoord: de volgende stap in samenwerking

22-08-2022

Voor de uitvoering van mooie plannen zijn vrijwilligers nodig

Het barst in sportief Zaanstad van de goede ideeën! Maar als er voor een nieuw project of initiatief geen vrijwilligers zijn voor de uitvoering, dan kun je beter niet starten. Veel verenigingen kampen met een te kort aan vrijwilligers. De wil vanuit de besturen is er wel, maar de praktische uitvoering is vaak lastig. Dat was een van de uitkomsten tijdens de bijeenkomst op 16 juni in de kantine van AV Lycurgus in Assendelft.

Vertegenwoordigers van sportverenigingen, de gemeente, het Sportbedrijf, zorgverleners, welzijnsinstellingen en scholen gaven in het Zaanse Sportakkoord van 2020 uiting aan hun gezamenlijke wens om sporten voor iedereen leuk en aantrekkelijk te maken. Samen sporten kan een mooi sociaal gebeuren zijn en is bovenal belangrijk voor een goede gezondheid. En toen brak corona uit.

Na corona
Na ruim twee jaar van digitaal contact en uitwerking van bepaalde thema’s konden al die bevlogen mensen elkaar nu eindelijk weer fysiek ontmoeten. Waar staan we nu, wat is de afgelopen twee jaar gebeurd? Hoe kunnen we elkaar inspireren? En aan de praktische kant: hoe werven wij nog veel meer vrijwilligers om al die mooie ideeën handen en voeten te geven? Over en weer gaven deelnemers elkaar tips. De geluiden zijn optimistisch.

Twee vouchers uitgereikt
Door middel van pitches (een pitch is kort, snel pleidooi) sleepten twee clubs een voucher van 1.000 euro in de wacht om hun idee te kunnen realiseren. Dat waren Sandra Luhukay van Shisei Krommenie en René van Zijl, voorzitter van zwemvereniging De Zaan. Shisei is met die 1000 euro een stap dichter bij de aanschaf van een wedstrijdmat en de zwemclub besteedt het geld aan een promotiecampagne om kinderen tot twaalf jaar in de wijken Poelenburg, Peldersveld, Hoornseveld en Zaandam-Zuid te stimuleren om in beweging te komen en te gaan zwemmen. Er zijn nog meer vouchers beschikbaar! Wilt u er met uw vereniging aanspraak op maken? Neem dan via e-mail contact op met sportakkoord@zaanstad.nl

Over Zaans Sportakkoord
In het Zaans Sportakkoord maken partijen afspraken over hoe zij met elkaar de doelstellingen op het gebied van sport en bewegen in Zaanstad willen bereiken. Daarbij sluiten we aan bij het Nationaal Sportakkoord dat in juni 2018 is afgesloten. Het is de ambitie om alle inwoners van Zaanstad met plezier aan sport en bewegen te laten deelnemen. In een open en positief sportklimaat waarin deelnemers zich welkom en veilig voelen.

Bron: Gemeente Zaanstad

Deel dit bericht:

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten