Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Zaanse Lente Experience

OBS DE GOUW VERWELKOMT (S)COOL ON WHEELS

01-12-2020

Op maandag 7 december komt (S)Cool on Wheels weer naar Zaanstad. Vorig jaar werd OBS De Spiegel bezocht, dit jaar is basisschool De Gouw aan de beurt. (S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject van Fonds Gehandicaptensport, binnen het thema “Leven en sporten met een handicap” worden theorielessen en clinics gegeven aan scholieren.

Sportbedrijf Zaanstad maakt deze clinic mogelijk met als doel inclusiviteit te promoten en begrip en zichtbaarheid te creëren voor mensen met een handicap. Iedereen moet kunnen sporten en bewegen: jong en oud, met en zonder handicap.

Voor kinderen is het belangrijk om te leren hoe het is om te leven en te sporten met een beperking. Om dit ook te ervaren wordt er tijdens de clinic, les gegeven in rolstoelen. (S)Cool on Wheels is project voor basisscholen dat bestaat uit een interactief theoriegedeelte in de klas en een sportclinic in de gymzaal. Op een speelse en interactieve wijze leren de kinderen welke topprestaties mensen met een handicap leveren om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven. De kinderen leren ook welke sporten je met een handicap kunt doen en hoe belangrijk het is om te kunnen sporten.
Daarnaast kunnen de leerlingen zelf voelen en leren wat sporten met een handicap inhoudt. In de gymzaal staan voor de groep 8 leerlingen van openbare basisschool De Gouw rolstoelen gereed om te leren rolstoel rijden en basketballen.

Voorlichting door John van der Meer
John van der Meer is docent met een PABO en CIOS-opleiding. In september 1996 heeft hij door een auto-ongeluk een dwarslaesie opgelopen. Na een lange revalidatie en veel sporten kan John weer lesgeven. Dit doet hij onder andere voor Fonds Gehandicaptensport tijdens het voorlichtingsproject (S)cool on Wheels.

Uniek Sporten
Geïnteresseerden in sporten met een handicap attenderen wij graag op de mogelijkheden die www.unieksporten.nl waar per regio het sportaanbod overzichtelijk is samengebracht. Ook staan op deze website tips met betrekking tot financiën, hulpmiddelen en topsport. Zaanse sporters en aanbieders van unieke sporten kunnen ook Sportbedrijf Zaanstad contacten.

 

 

Deel dit bericht:

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten