Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Sportstimulering

Zaanse Zomer Experience voor de jeugd

30-06-2020

Zes weken lang (sport)activiteiten in heel Zaanstad

PERSBERICHT

Zaanstad-30 juni 2020

Deze zomervakantie blijven veel Zaanse kinderen thuis. Door de coronacrisis ziet de invulling van de vakantie er voor veel kinderen anders uit. De gehele zomervakantie is er een uitgebreid aanbod van allerlei activiteiten om de Zaanse kinderen toch een leuke zomervakantie te bieden. Verenigingen, instellingen, de gemeente, Sportbedrijf Zaanstad en vele anderen verzorgen samen: de Zaanse Zomer Experience. Er zijn in de zomervakantie gratis toegankelijke activiteiten gericht op sport, spel, cultuur en lifestyle.

De coronacrisis heeft iedereen geraakt en met name de gezinnen uit kwetsbare wijken worden hard getroffen. Gemeente Zaanstad wil dan ook graag aan deze doelgroep extra aandacht besteden. Sportbedrijf Zaanstad organiseert met vele partners vanaf de eerste dag van de zomervakantie, maandag 6 juli, een breed aanbod aan activiteiten.
De Zaans Zomer Experience wordt georganiseerd op vijf verschillende sportparken (Wormerveer, Jagersveld, AV Zaanland, Hoornseveld en Vijfhoek). Ieder park ontvangt op een vaste dag in de week kinderen uit de omgeving. Sport, cultuur en lifestyle staan centraal wanneer de deelnemers een ochtend of middag rouleren langs activiteiten. Iedere week heeft een ander thema zoals: onze buurt, water of outdoor.

De laatste drie weken van de zomervakantie staan de korfbal- en voetbal experiences op de planning, voor leden en niet-leden van korfbal- en voetbalverenigingen. Kinderen van 8 tot 12 jaar zijn uitgenodigd om samen te sporten.

Het sportbuurtwerk team van Sportbedrijf Zaanstad is de hele zomer ook te vinden op de veldjes in de woonwijken. Vijf dagen in de week, met leuke en uitdagende sportactiviteiten met extra aandacht voor de 12+ doelgroep, waarvoor van 19:00 tot 21:00 uur een blok is ingericht.

Sport op de Zaanse Zomerschool
Ook deze zomer vindt de zomerschool plaats. Basisschoolleerlingen kunnen in de eerste drie weken van de zomervakantie (6 t/m 24 juli) deelnemen aan de Zaanse Zomerschool. Instructeurs van Sportbedrijf Zaanstad verzorgen iedere ochtend de sportlessen en sportactiviteiten. Aansluitend kunnen de kinderen meedoen aan de sportbuurtwerkactiviteiten en op zaterdag met de Zaanse Zomer Experience in het Vijfhoekpark.

Veiligheid
Uiteraard vinden alle activiteiten die Sportbedrijf Zaanstad organiseert plaats volgens de RIVM richtlijnen en het protocol verantwoord sporten. Dit betekent onder andere dat het aanbod afgestemd is op de 1,5 meter regel. Mede hierdoor is de ruimte voor ouders beperkt en kunnen zij op een aangewezen locatie beperkt plaatsnemen.
Meedoen met deze activiteiten? Kijk op www.zaanse-experience.nl hier kunnen kinderen aangemeld worden voor de Zaanse Zomer Experience en de korfbal- en voetbal Experiences.

Deel dit bericht:

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten