Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Sportstimulering

Zaanse Zomer Experience voor de jeugd

05-07-2021

Zes weken lang sport, cultuur en lifestyle activiteiten

Een uitstapje maken in de zomervakantie? Kan gewoon in Zaanstad. De hele zomervakantie verzorgt Sportbedrijf Zaanstad, de Zaanse Zomer Experience, geen dag is hetzelfde. Kinderen die zich willen vermaken met sport, cultuur en lifestyle kunnen de Zaanse Zomer Experience bezoeken. In samenwerking met Gemeente Zaanstad, sportverenigingen, cultuur en lifestyle aanbieders en sociale wijkteams is gezorgd voor een afwisselend en gratis programma in heel Zaanstad.

Op de eerste dag van de vakantie, maandag 12 juli, gaat de gratis Zaanse Experience los. Vervolgens zijn er van maandag tot en met vrijdag activiteiten op 10 verschillende locaties in heel Zaanstad, zo is er altijd een activiteit dichtbij.

Beweeg, beleef, ontdek en geniet
De Zaans Zomer Experience wordt georganiseerd op sportparken (Fortuna Wormerveer, AV Zaanland en HV Zaanstreek) en openbare sportlocaties. Waar veel ruimte is om te bewegen en de genieten. Sport, cultuur en lifestyle staan centraal wanneer de kinderen van 6 tot en met 17 jaar, een ochtend of middag rouleren langs activiteiten.

Spin-off  experiences
Nieuw dit jaar zijn de Zaanse Mini Experience, de Strand Experience en de Special Experience. Afgelopen jaar zijn, tijdens de Zaanse Experiences, vragen gekomen van jonge deelnemers. Op donderdag 15 juli wordt voor de kinderen van 3 tot en met 5 jaar de Zaanse Mini Experience georganiseerd in de tuin van zwembad De Slag.
Terwijl de top beachvolleybalspelers zich gereed maken voor Eredivisie Beach op 24 en 25 juli, kunnen kinderen vrijdag 23 juli genieten van beachsport, cultuur en lifestyle, tijdens de Zaanse Strand Experience op het terrein Beachvolleybal Vereniging Silicium.

Special Experience
Kinderen met een beperking zijn uitgenodigd op de Zaanse Special Experience. Sportcomplex De Kuil is de locatie waar aanbieders van verschillende sporten zoals atletiek, hockey en tennis samenkomen. Ook cultuur en lifestyle zijn aanwezig voor een kennismaking en demonstraties van activiteiten plus een infomarkt. Het is mogelijk om mee te doen met een sport, maar ook om informatie te verzamelen over sport, cultuur en lifestyle mogelijkheden voor kinderen met een beperking in Zaanstad. Alleen voor de Mini Experience en de Special Experience vragen wij deelnemers om zich vooraf aan te melden.

Nog meer sport, spel en bewegen in de zomervakantie
Naast de genoemde experiences van Sportbedrijf Zaanstad hebben ook verschillende sociale wijkteams een vakantieprogramma, informeer bij het sociaal wijkteam in de wijk naar de mogelijkheden of kijk op instagram: @swt_jongerenwerk.

Sport op de Zaanse Zomerschool
Ook deze zomer vindt de zomerschool plaats in Zaandam en Krommenie. Zo’n 500 basisschoolleerlingen gaan in de eerste drie weken van de zomervakantie naar de Zomerschool. De sportieve instructeurs van Sportbedrijf Zaanstad staan op de zomerschool garant voor de sportlessen en spelactiviteiten. Aansluitend kunnen de kinderen ’s middags meedoen aan de Zaanse Zomer Experience in de buurt.

Verantwoord sporten
Alle activiteiten die Sportbedrijf Zaanstad organiseert vinden plaats volgens de RIVM richtlijnen en het protocol verantwoord sporten. Dit betekent onder andere dat het aanbod afgestemd is op de 1,5 meter regel. Mede hierdoor is de ruimte voor ouders beperkt en kunnen zij op een aangewezen locaties plaatsnemen.

Meer weten over de Zaanse Zomer Experience of aanmelden? Kijk op www.zaanse-experience.nl

Deel dit bericht:

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten