Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Sportstimulering

Protocol verantwoord zwemmen per 23 oktober 2020

19-10-2020

UPDATE 23-10-2020

Naar aanleiding van de huidige ontwikkelingen en het overleg met Gemeente Zaanstad waarin er besloten is meer dan 30 personen te mogen verwelkomen tijdens de wisselmomenten van de zwemlessen publiceren wij hier het aangepast protocol verantwoord zwemmen in Zaanstad.

Besluit om meer dan 30 personen tijdens de wisselmomenten van de zwemlessen binnen te laten is gebaseerd op de volgende voorwaarden:

 • Om de continuïteit van de zwemlessen en daarmee ook de maatschappelijk verantwoorde rol in waterveiligheid te kunnen waarborgen is het noodzakelijk meer dan 30 personen tijdens de wisselmomenten in de kleedruimtes van de zwembaden te ontvangen.
 • Iedereen ouder dan 13 jaar draagt in alle ruimtes, met uitzondering van de zwemzaal en kantoorruimtes, een niet-medisch mondkapje.
 • De samenkomst van meer dan 30 personen mag niet langer duren dan 10 minuten en iedereen dient 1,5 meter afstand te houden van elkaar.
 • Bij overige activiteiten binnen de zwembaden zal de maximale groepsgrootte van 30 niet overschreden worden.

Het Protocol verantwoord zwemmen in Zaanstad is in aanvulling op het Protocol verantwoord Sporten versie 6.0 van de gemeente Zaanstad. De inhoud van dit protocol zal zich volledig richten op het gebruik van de zwemaccommodaties binnen de exploitatie van Sportbedrijf Zaanstad en zal te gebruiken zijn voor de eigen accommodatie en de huurders/gebruikers van de locatie.
Download hier het Protocol verantwoord Zwemmen in Zaanstad 2.1

UPDATE 16-10-2020

Het protocol verantwoord zwemmen in Zaanstad is in aanvulling op het Protocol verantwoord Sporten versie 6.0 van de gemeente Zaanstad. De inhoud van dit protocol zal zich volledig richten op het gebruik van de zwemaccommodaties binnen de exploitatie van Sportbedrijf Zaanstad en zal te gebruiken zijn voor de eigen accommodatie en de huurders/gebruikers van de locatie.
Download hier het Protocol verantwoord Zwemmen in Zaanstad

UPDATE 01-10-2020

Het protocol verantwoord zwemmen in Zaanstad is in aanvulling op het protocol verantwoord sporten versie 5.0 van de gemeente Zaanstad. De inhoud van dit protocol zal zich volledig richten op het gebruik van de zwemaccommodaties binnen de exploitatie van Sportbedrijf Zaanstad en zal te gebruiken zijn voor de eigen accommodatie en de huurders/gebruikers van de locatie.
Lees hier het Protocol verantwoord Zwemmen in Zaanstad

UPDATE 02-07-2020

Tijdens de persconferentie d.d. 24 juni 2020 heeft Premier Rutte veel versoepelingen op weg naar het ‘nieuwe normaal’ aangekondigd. Naar aanleiding van deze wijzigingen die per 1 juli 2020 ingaan, is een revisie van het Protocol Verantwoord Zwemmen doorgevoerd.

Lees hier het vernieuwde Protocol Verantwoord Zwemmen.

UPDATE 08-05-2020

Zwemmen zorgt voor plezier, veiligheid en fitheid. Sportbedrijf Zaanstad wil iedereen dan ook weer zo spoedig mogelijk de gelegenheid bieden een duik te nemen. Hieronder leest u het noodzakelijke protocol dat is opgesteld in het belang van alle zwemmers en het badpersoneel in Nederland. Wij stellen alles in het werk om zo snel als het verantwoord kan, zwemmen weer mogelijk te maken. Hierbij rekening houdend dat zwembaden veilig open moeten kunnen. Betreffende veiligheid en gezondheid blijven de daartoe aangewezen overheidsinstanties toezien dat ook, met het COVID-19 virus in omloop, zwemmen binnen de voor ons allen gestelde verantwoordingsnormen valt.
In het belang van de volksgezondheid van de zwemmers, het zwembadpersoneel en bezoekers vragen wij alle aanwezigen op de locaties om onderstaande maatregelen uit te voeren en te handhaven.

Naleving van onderstaande regels is voor iedereen noodzakelijk.

 1. Houd de door het RIVM voorgeschreven afstanden aan. Thans 1,5 meter voor personen ouder dan 12 jaar;
 2. Kom alleen op vooraf besproken tijden;
 3. Kom alleen of kom met personen uit uw huishouden;
 4. Kom met persoonlijk vervoer: zoals te voet, met de fiets of auto.
 5. Kom niet eerder dan 5 minuten voor de afgesproken starttijd naar de accommodatie;
 6. Volg altijd de aanwijzingen van de daartoe bevoegde personen op;
 7. Ga voorafgaand aan het zwembadbezoek thuis naar het toilet;
 8. Trek thuis de badkleding aan. Op een aangeduide locatie in de badinrichting hoeft u als zwemmer alleen de ‘overkleding’ uit te trekken en in een meegenomen sporttas mee te nemen naar een aangewezen plek, inclusief schoenen. Na het zwemmen kunt u zich omkleden in de daartoe aangewezen ruimtes;
 9. Was voorafgaand aan en na afloop van het zwembadbezoek uw handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;
 10. Beperk de aanrakingen met deuren, hekken, bankjes e.d. tot het noodzakelijke minimum;
 11. Betaal met pin of contact loos (pin of mobiel);
 12. Beperk gebruik van niet noodzakelijke ruimten in de accommodatie;
 13. Douche thuis voor en na het zwemmen;
 14. Verlaat direct na het zwemmen de accommodatie zo spoedig mogelijk via de routing naar de aangewezen uitgang.
 15. Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 16. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
 17. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);
 18. Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld;
 19. Blijf thuis als je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;
 20. Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten optreden.

Lees hier het volledige Protocol verantwoord Zwemmen. d.d. 15 mei 2020

Deel dit bericht:

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten