Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Sportstimulering

Nelli Cooman sluit Zaans Sportcongres 16 oktober af

03-10-2019

PERSBERICHT-Als afsluiting van het Zaans Sportcongres houdt de voormalig wereldkampioene op de 60 meter Nelli Cooman een monoloog over haar (sport)leven. Topsportcentrum De Koog is op woensdag 16 oktober de arena waar sporters als Debby Stam (oud-topvolleybalster) en Jiske Griffioen (paralympisch tennisser) ervaringen en adviezen delen met de Zaanse Sportverenigingen. Veilig sportklimaat, aangepast sporten en talentontwikkeling zijn onderwerpen die de agenda van veel sportverenigingen bepalen, maar waar geen kant en klare oplossingen voor te leveren zijn. In interactieve workshops geven (sport)professionals handvaten.

Tijdens het tweede Zaans Sportcongres ligt de focus op het opdoen van nieuwe indrukken. Proeven, voelen, leren en inzicht verkrijgen aan de hand van de sportquiz, workshops, lezingen en gesprekken. De kick-off wordt gegeven door Ivonne van Tuijl (directeur Sportbedrijf Zaanstad) en wethouder Sport Gerard Slegers.

Uiteenlopende workshops
‘Normaal doen waar het kan en aangepast als dit nodig is’, is het motto van Fonds Gehandicaptensport. In deze Experience workshop wordt getoond welke sportmogelijkheden er zijn voor mensen met een beperking. In november 2018 is de campagne Veilig Sportklimaat Zaanstad van start gegaan. Vertrouwenspersoon van GGD Zaanstreek-Waterland, Suscha Bermond geeft informatie over het omgaan met thema’s als pesten en ongewenste intimidatie binnen een sportvereniging. Judodocent en ontwikkelaar van een eigen weerbaarheidsmethode Ron van Raaphorst deelt weerbaarheidstips. Deze workshop is gericht op weerbaarheid als individu en als vereniging. Het Yvonne van Gennip Talent Fonds en Stichting Topsport Zaanstreek dragen zorg voor de workshop talentontwikkeling en ondersteuning. Hoe kan een vereniging talentvolle sporters een kans geven de top te behalen? Is crowdfunding voor deze talenten de oplossing en hoe werkt dit?

Congres gratis bijwonen
Lees meer over deze en de andere workshops op de website van Sportbedrijf Zaanstad. Aanmelden voor het Zaans Sportcongres en het volledige programma bekijken kan online op: www.sportbedrijfzaanstad.nl/zaans-sportcongres-2019/

Het Zaans Sportcongres is mede tot stand gekomen door samenwerking met: Topsport Zaanstreek, TEAM:FIT, Gemeente Zaanstad, Yvonne van Gennip Talent Fonds, Fonds Gehandicaptensport en GGD Zaanstreek-Waterland.

Deel dit bericht:

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten