Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Sportstimulering

Tennisvereniging ‘De Cromme Bal’ krijgt ‘Veilig Sportklimaat’-bord

13-12-2021

Tennisvereniging ‘De Cromme Bal’ in Krommenie ontving afgelopen zaterdag het bord ‘Veilig Sportklimaat’.

Met het plaatsen van het bord laat de tennisvereniging zien dat zij actief beleid voert voor een veilig sportklimaat. Tennisvereniging ‘De Cromme Bal’ is de tweede sportvereniging in Zaanstad die dit bord krijgt. KZTV kreeg van de zomer het eerste bord overhandigd.

Wethouder Sport en Carlo de Vries (verenigingsondersteuner Sportbedrijf Zaanstad) reikten het bord aan de vereniging uit. Om te zorgen voor een veilig sportklimaat vraagt de vereniging een verklaring omtrent het gedrag (VOG) van trainers en medewerkers. Ook werkt de vereniging met omgangs- en gedragsregels en heeft zij een eigen vertrouwenspersoon.

Wethouder Slegers: “Veilig sporten voor iedere inwoner. Dat zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn maar dat is het helaas nog niet overal. Om te zorgen voor een veilig sportklimaat hebben we elkaar nodig. Ongewenst gedrag niet accepteren door het bespreekbaar te maken. Door er met elkaar over te praten. Ik ben heel blij dat nu ook tennisvereniging ‘De Cromme Bal’ zorgt voor een veilig sportklimaat voor haar leden en bezoekers.”

Ivonne van Tuijl directeur Sportbedrijf Zaanstad vult aan: “Een veilig sportklimaat beleid is een continu proces: nieuwe leden, bestaande leden en bezoekers moeten attent gemaakt worden op het beleid en de vereniging moet het beleid met regelmaat evalueren en agenderen. Alleen dan zorgt een vereniging voor een duurzaam Veilig Sportklimaat.”

Sportief, positief en respectvol
Een vereniging met een veilig sportklimaat motiveert sporters, vrijwilligers en bezoekers om zich sportief, positief en respectvol te gedragen. Zodat iedereen in een veilige omgeving en met plezier sporten. Er is aandacht voor pesten, (LHBTI+) discriminatie, ongewenste intimiteiten en onsportief gedrag.

Campagne Veilig Sportklimaat Zaanstad
In 2018 startten gemeente Zaanstad, GGD Zaanstreek-Waterland en Sportbedrijf Zaanstad samen de campagne Veilig Sportklimaat Zaanstad. Aanleiding voor deze campagne zijn de landelijke misstanden in de sport. De GGD heeft een centraal meldpunt ingericht voor sporters, bestuurders en bezoekers van de Zaanse sport.

Meer weten?
Wilt u als vereniging meer weten over een veilig sportklimaat beleid? Dan kunt u contact opnemen met Sportbedrijf Zaanstad via verenigingsondersteuning@sportbedrijfzaanstad.nl of 075-65 399 70.

Op de foto: Carlo de Vries verenigingsondersteuner Sportbedrijf Zaanstad, Kees Koomen T.V. De Cromme Bal (penningmeester), Leo Houthuijzen T.V. De Cromme Bal (voorzitter) en Gerard Slegers Wethouder Sport.

Deel dit bericht:

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten