Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Zaanse Lente Experience

Zaans Sportcongres 2019 geslaagd

21-10-2019

Tweede Zaans Sportcongres inspireert!
Woensdag 16 oktober stond Topsportcentrum De Koog in het teken van het tweede Zaans Sportcongres. Grote en kleine sportverenigingen uit alle hoeken van Zaanstad zijn samengekomen om te leren, te netwerken en van gedachten te wisselen over het Zaanse sportverenigingsleven.

Op interactieve wijze is de kennis van de aanwezigen getest over het Zaans sportklimaat. Tijdens een quiz werd duidelijk hoeveel verenigingen en inwoners de gemeente herbergt, maar ook wat Team Sportstimulering van Sportbedrijf Zaanstad aan activiteiten verzorgt.

Namens Sportbedrijf Zaanstad gaf algemeen directeur Ivonne van Tuijl inzicht in de kansen en mogelijkheden die het sportbedrijf biedt aan verenigingen. Gerard Slegers wethouder Sport van gemeente Zaanstad informeerde de aanwezigen over de op hand zijnde sportvisie van de gemeente Zaanstad. Hij benadrukte ook dat het sportcongres nodig is en dat sport zorgt voor gezamenlijkheid, verbondenheid en samenwerking.

Tijdens een interview van gastvrouw Mirjam Preusterink (manager Sportstimulering) met Jiske Griffioen (paralympisch tennisser en ambassadeur fonds Gehandicapten Sport) vertelde de sportvrouw over haar carrière en het belang van aangepast sporten.

Proeven, leren en ervaren
Relevante verenigingsonderwerpen zijn behandeld in zeven verschillende workshops. Het veilig sportklimaat, de gezonde kantine, aangepast sporten, communicatie, talentontwikkeling, financieel inzicht en ouderensport werden in workshops door (sport) professionals onder de aandacht gebracht. Onder andere Debby Stam (oud-topvolleybalster en afgevaardigde van TEAM:FIT) en John van der Meer (Fonds Gehandicapten Sport) boden de mogelijkheid zelf letterlijk en figuurlijk iets nieuws te proeven.

Na het volgen van twee workshops kreeg voormalig sprintkampioen Nelli Cooman het woord. Zij hield een sportmonoloog over haar leven met thema’s als wedstrijdmentaliteit, geborgenheid en dankbaarheid. Voor aanvang van belangrijke evenementen luistert Nelli graag naar muziek uit het Zwanenmeer, dit dus ook tijdens het congres.

Vol inspiratie en in het bezit van “Het Grote Ideeënboek voor sportclubs” zijn de verenigingen huiswaarts gekeerd.

Download hier de presentaties over de gezonde kantine, financieel inzicht en talentontwikkeling of de hand-out campagne maken van de workshop communicatie.

Vragen over zaken die tijdens het congres besproken zijn of andere actuele verenigingsvraagstukken? Neem contact op met Verenigingsondersteuning@sportbedrijfzaanstad.nl of 075-653 99 75.

 

Deel dit bericht:

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten