Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Sportstimulering

Tennisclub Zaansport en voetbalvereniging Hercules werken samen om 50 plussers in beweging te krijgen

19-09-2019

PERSBERICHT-Iedereen weet dat stil zitten niet goed is voor een mens, maar soms heb je soms een zetje nodig. Dat zetje geven Zaansport en Hercules op vrijdag 27 september. De sportverenigingen organiseren vanaf 10.00 uur ‘Meer Bewegen Voor Ouderen’ op sportcomplex De Kuil. Iedereen tussen de 50 en 100 jaar kan onder professionele begeleiding meedoen aan tennis, yoga, volleybal, darten, walking voetbal, sjoelen, jeu des boules en trimmen. Sportbedrijf Zaanstad, eniorenvereniging KBO, het sociaal wijkteam en de twee sportverenigingen brengen het bijzondere sportaanbod samen met de 50+ doelgroep.

“Regelmatig bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt” stelt Jan de Haas voorzitter van voetbalvereniging Hercules. “Je blijft langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het bewegen heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Bovendien is het vooral leuk en gezellig als je het in groepsverband doet.”

Voor mensen met een beperking is het bewegen vaak een stuk lastiger, ook voor deze doelgroep zijn er activiteiten die minder belastend zijn. In Nederland groeit het aantal 65 plussers, binnen 20 jaar zijn dat er 4,7 miljoen.
Jan de Haas: “Wat ik merk, is een toename van ouderen die in een isolement geraken. Mensen worden bijvoorbeeld ziek en kunnen niet meer autorijden, waardoor ze hun mobiliteit verliezen. Wij willen met onze activiteiten mensen in beweging krijgen om ze zo nog lang gezond en sociaal actief te houden”.

Voetbalvereniging Hercules en Tennisvereniging Zaansport nodigen Zaankanters uit om kennis te maken met de diverse activiteiten. De sport- en kennismakingsdag start met een gezamenlijke warming-up, vervolgens maken de aanwezigen een keuze uit het brede sportaanbod. Alle activiteiten zijn afgestemd op de mogelijkheden en wensen van de deelnemers. De verenigingen staan open voor sport- en beweegsuggesties van sporters. Op sportcomplex De Kuil kunnen de activiteiten het hele jaar door worden georganiseerd aangezien er ook een sporthal gevestigd is. Ook natuurgebied het Jagersveld biedt tal van mogelijkheden om samen buiten te bewegen. Na de kennismaking kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een activiteit naar keuze, om wekelijks te bewegen of gewoon gezellig met elkaar een spel te spelen. Zaansport en Hercules bieden alle aanwezigen na afloop een lunch aan. Deelname aan de sport- en kennismakingsdag is vrijblijvend en gratis.

Zo kunt u mee bewegen
Wilt u meedoen met Meer Bewegen voor Ouderen? Kom dan voor een vrijblijvende kennismaking naar de sport- en kennismakingsdag op vrijdag 27 september. Locatie: Sportpark “De Kuil”, Kuilpad 1 in Zaandam. Van te voren aanmelden is belangrijk, dit kan telefonisch via 075-653 99 75 of per mail: verenigingsondersteuning@sportbedrijfzaanstad.nl
Geïnteresseerden die niet beschikken over eigen vervoer, kunnen dit bij aanmelding aangeven, zodat de organisatie dit kan faciliteren.

Deel dit bericht:

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten