Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Sportstimulering

Erkenning Veilig Sportklimaat voor RKVV Saenden

14-03-2022

Eerste Voetbal club in Zaanstad

RKVV is de eerste voetbalvereniging binnen Zaanstad die de Veilig Sportklimaat erkenning in ontvangst mocht nemen.

De Wormerveerse vereniging heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om het Veilig Sportklimaat beleid te laten leven binnen de vereniging en het stappenplan te doorlopen. De uitreiking is daarbij de “kers op de taart”. Voorzitter Ron Rijkers van Saenden: “RKVV Saenden heeft een groeiende vrouwenafdeling, een herenafdeling en een jeugdkamp van meer dan 100 kinderen. We worden een steeds completere vereniging en daar hoort een veilig sportklimaat ook bij!”.

Wethouder Sport Gerard Slegers, Suscha Bermond van GGD Zaanstreek-Waterland en Carlo de Vries (Sportbedrijf Zaanstad) waren aanwezig om het bord, dat staat voor de erkenning voor het Veilig Sportklimaat beleid, uit te reiken aan de vereniging. Het bord is in ontvangst genomen door activator van het beleid Wim IJsseldijk en vertrouwenscontactpersoon Mirella Drunick van RKVV Saenden.

Verenigingen met een Veilig Sportklimaat beleid hebben maatregelen geïmplementeerd op het gebied van het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), het aannamebeleid, een vertrouwenscontactpersoon en omgangs- en gedragsregels. RKVV heeft een eigen vertrouwenscontactpersoon, wanneer dit binnen een vereniging niet mogelijk is, dan heeft de GDD een meldpunt waar misstanden of zorgen over gedrag binnen de sportwereld gemeld kunnen worden.

Het streven is een sportklimaat waarin iedereen de verbindende kracht en het plezier van sport ervaart. Een sportklimaat waarin duidelijk is wat (on)wenselijk of (on)sportief gedrag is en waar sporters, vrijwilligers en bezoekers zich veilig voelen. Met de nadruk op een positief en veilig sportklimaat, waarin ontoelaatbaar gedrag bespreekbaar is en samen kan worden aangepakt.

In het jeugdbeleidsplan van RKVV staan de drie P’s voorop: PLEZIER, PROGRESSIE en PRESTATIE. RKVV is met deze erkenning de derde vereniging in Zaanstad. In 2021 ontvingen de tennisverenigingen KZTV en De Cromme Bal deze erkenning.
Veilig Sportklimaat Zaanstad is onderdeel van het lokaal Sportakkoord Zaanstad.

Op de foto v.l.n.r.:
Initiatiefnemer RKVV Saenden Wim IJsseldijk, Carlo de Vries verenigingsondersteuner Sportbedrijf Zaanstad, Wethouder Gerard Slegers, Suscha Bermond GGD Zaanstreek-Waterland, vertrouwenscontactpersoon Mirella Drunick van RKVV Saenden.

Deel dit bericht:

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten