Informatie met betrekking tot het corona-virus:
Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Zaanse Herfst Experience

Maatregelen Sportbedrijf Zaanstad corona-virus

29-05-2020

UPDATE

22-09-2021
ZWEMBADEN WEER VERDER OPEN
Op 14 september is tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat vanaf zaterdag 25 september de verplichte 1,5 meter afstand maatregel vervalt. Onderstaand leest u welke maatregelen er nu van toepassing zijn op uw bezoek aan onze zwembaden.

Tijdens de persconferentie is ook bekendgemaakt dat sportkantines alleen toegankelijk zijn met het coronatoegangsbewijs. Dit geldt dus ook ons voor de horeca in de zwembaden. Voor onze horecagelegenheden houdt deze maatregel in dat alle bezoekers vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs dienen te laten zien. Vanaf 14 jaar geldt coronatoegangsbewijs samen met een identiteitskaart. Afhalen van drinken of eten kan wel zonder coronatoegangsbewijs. Lees verder

22-06-2021
VERSOEPELINGEN MET INGANG VAN ZATERDAG 26 JUNI
Mondkapjesplicht vervalt en publiek bij afzwemmen

Vrijdag 18 juni jl. heeft het kabinet verdere versoepelingen aangekondigd. Vanaf zaterdag 26 juni bent u niet langer verplicht een mondkapje te dragen in onze zwembaden, ook is publiek (onder voorwaarden) weer toegestaan. Wij attenderen u bij deze op de huidige maatregelen voor Zwembad De Slag, De Crommenije en Zaangolf. Lees verder

03-06-2021
GROEPSLESSEN MOGEN WEER, VERDERE HEROPENING ZWEMBADEN
Stap voor stap wordt er gewerkt aan een volledige heropening van de zwembaden.

Wij zijn blij dat we vanaf zaterdag 5 juni nog meer bezoekers kunnen verwelkomen in De Crommenije, De Slag en Zaangolf. Na het weer opstarten van de ABC zwemlessen, banenzwemmen en het recreatief zwemmen in het buitenbad, is er nu nog meer mogelijk. Lees verder

19-05-2021
BINNENSPORTLOCATIES WEER OPEN VANAF WOENSDAG 19 MEI
Vanaf woensdag 19 mei mogen wij in onze binnensportlocaties onder voorwaarden weer starten met activiteiten. Dit betekent dat wij in de (binnen) zwembaden starten met de volgende activiteiten: banenzwemmen, zwemvaardigheid, snorkelen en Aquafun. Lees verder

12-05-2021
GOED NIEUWS:
Als de cijfers blijven dalen, dan mogen de binnensportlocaties (zwembaden, gymzalen en sporthallen) onder voorwaarden weer open. Houd onze social media en website in de gaten voor het laatste nieuws en de precieze voorwaarden. Wij kijken ernaar uit om u weer snel te verwelkomen.

08-03-2021
HERSTART ABC-ZWEMLESSEN VANAF 16 MAART
Geweldig nieuws voor de leskinderen en ouders. Dinsdag 16 maart gaan we weer van start met ABC-zwemlessen, dit is maandag 8 maart door het kabinet aangekondigd. Alle ABC-zwemlessen starten weer volgens het gebruikelijke lesrooster, zo komt iedereen weer snel in het oude zwemritme. Lees hier verder 

25-02-2021
VERLENGDE LOCKDOWN: BUITENSPORT BEPERKT TOEGESTAAN BINNENSPORT ACCOMMODATIES BLIJVEN GESLOTEN
Dinsdag 23 februari 2021 is op de persconferentie bekendgemaakt dat de huidige lockdown in ieder geval verlengt wordt tot en met tenminste maandag 15 maart 2021. Dit heeft als gevolg dat de zwembaden, sporthallen en gymzalen gesloten blijven. Ook is aangegeven dat er verruiming wordt geboden voor sporters tot en met 26 jaar.

Buitensport
Op dit moment geldt er een uitzondering voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Zij mogen in teamverband buiten sporten en onderling wedstrijden spelen met teams van de eigen club. Het kabinet verruimd vanaf 3 maart deze uitzondering. Jongeren van 18 tot en met 26 jaar mogen dan onder dezelfde voorwaarden ook sporten, echter alleen bij sportaccommodaties.
De voorwaarden zijn als volgt:

 • Er wordt geen competitie gespeeld.
 • De sporters hoeven onderling geen 1,5 meter te bewaren.
 • Mensen met klachten die kunnen wijzen op corona blijven thuis.

Verenigingen die meer willen weten over de praktische uitvoering van deze maatregelen, kunnen contact opnemen met het verenigingsloket.

Buitenzwemmen in De Crommenije
Liefhebbers van buitenzwemmen kunnen banenzwemmen in De Crommenije in Krommenie. Een entree ticket is alleen vooraf te koop via de website. Ook voor mensen die niet vaak zwemmen is het buitenbad een prettige afwisseling en een nieuwe uitdaging.

Op 8 maart staat de volgende persconferentie gepland, na deze persconferentie informeren wij u zo snel mogelijk over de aanpassingen die voor u en ons van belang zijn.

04-02-2021
VERLENGDE LOCKDOWN
Uit de persconferentie van dinsdag 2 februari is gebleken dat de (binnen)zwembaden, gymzalen en sporthallen gesloten blijven tot en met dinsdag 2 maart 2021. De volgende persconferentie wordt gehouden op dinsdag 23 februari. Wij informeren u hierna zo snel mogelijk over eventuele nieuwe of andere maatregelen, via onze website of sociale media kanalen.

Buitenbad De Crommenije
Buitenzwemmers kunnen vanaf vrijdag 5 februari banenzwemmen in het 50 meter buitenbad van De Crommenije. Entree kaartjes zijn alleen online te koop via de website www.sportbedrijfzaanstad.nl (blauwe knop tickets), prijs voor een ticket is 5,70 euro. Er wordt om het hele uur gestart met het binnenlaten van het toegestane aantal bezoekers. Bezoekers kunnen 45 minuten banenzwemmen, daarna is er 10 minuten de tijd voor het omkleden. Vervolgens dient iedereen, voor het einde van het uur, het terrein te verlaten.

Sporten en bewegen voor de jeugd
Kinderen van 6 tot en met 17 jaar kunnen van maandag tot en met vrijdag sporten en bewegen met het team van sportstimulering. Ook in de voorjaarsvakantie is er een actief programma, met sport, cultuur en lifestyle, oftewel de Zaanse Winter Experience 2021. Online kunnen kinderen meedoen met pauze gym en verschillende challenges, via onze sociale media kanalen.

Zaanse sportverenigingen
Bij veel Zaanse sportverenigingen wordt momenteel binnen de gestelde maatregelen gesport, ook zijn verenigingen druk met beleidszaken. Voor specifieke (financiële) vragen van verenigingen organiseert het sportloket op maandag 8 februari om 19:30 uur een webinar/spreekuur. Aanmelden kan via verenigingsondersteuning. Mocht u voor 8 februari vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met het Sportloket, de contactgegevens vindt u hier. 

Bereikbaarheid sportbedrijf
Door de sluiting van de verschillende accommodaties is ook de bereikbaarheid van het sportbedrijf anders. Zwembad De Slag en Zwembad Zaangolf zijn alleen per email bereikbaar, (deslag@sportbedrijfzaanstad.nl zaangolf@sportbedrijfzaangolf.nl), wij streven er naar uw email binnen 24 uur te beantwoorden.  Heeft u een vraag voor zwembad De Crommenije, dan is de receptie telefonisch bereikbaar tijdens de openingstijden van het buitenbad en uiteraard ook per email decrommenije@sportbedrijfzaanstad.nl  De afdeling sportstimulering en verhuur gymzalen en sporthallen, zijn via de gebruikelijke kanalen bereikbaar.

Wij kijken ernaar uit om iedereen zo snel mogelijk weer te mogen ontvangen in alle zwembaden, sporthallen en gymzalen. Tot die tijd, moeten we geduld hebben en op andere manieren blijven sporten en bewegen!

29-01-2021
BUITENBAD DE CROMMENIJE VANAF 5 FEBRUARI OPEN
Goed nieuws voor liefhebbers van buitenzwemmen: het buitenbad van zwembad De Crommenije is vanaf vrijdag 5 februari 09.00 uur weer open. Wethouder Sport, Gerard Slegers zal het zwembad officieel openen. Om de inwoners van Zaanstad de mogelijkheid te bieden buiten te zwemmen, is de opening van het zwembad vervroegd, normaal gesproken opent het buitenbad pas eind april. Banenzwemmers kunnen vanaf aanstaande vrijdag 7 dagen in de week een duik nemen in het 50 meter bad. Lees hier verder

14-01-2021
VERLENGING LOCKDOWN: ZWEMBADEN, SPORTHALLEN EN GYMZALEN BLIJVEN GESLOTEN TOT EN MET 9 FEBRUARI
Uit de persconferentie van afgelopen dinsdag 12 januari is gebleken dat de lockdown met drie weken verlengd is. Dit betekent dat de accommodaties (zwembaden, sporthallen en gymzalen) van Sportbedrijf Zaanstad helaas gesloten blijven tot en met dinsdag 9 februari 2021. Het complete nieuwsbericht van de rijksoverheid is te lezen op de website van de Rijksoverheid.

Sportbuurtwerk
Voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar organiseert het team van sportstimulering, sportbuurtwerk activiteiten. Van maandag tot en vrijdag kunnen kinderen meedoen met sport- en spelactiviteiten op verschillende buitenlocaties in heel Zaanstad. Een overzicht van deze activiteiten is hier te lezen.

Verenigingsondersteuning
Sportverenigingen die vragen hebben over het Protocol Verantwoord Sporten in Zaanstad of andere zaken betreffende de sportvereniging, kunnen contact opnemen met het sportloket van gemeente Zaanstad en Sportbedrijf Zaanstad. Klik hier voor een overzicht van de contactpersonen.

Wij hopen iedereen in goede gezondheid weer te mogen ontvangen zodra de overheidsmaatregelen dit toelaten. Via onze website en sociale media kanalen kunt u geïnformeerd blijven.

15-12-2020
SLUITING ZWEMBADEN, SPORTHALLEN EN GYMZALEN VANAF MAANDAG 14 DECEMBER 24:00 UUR
Maandag 14 december heeft minister-president Mark Rutte nieuwe maatregelen afgekondigd omtrent het corona-virus: alle zwembaden, sporthallen en gymzalen sluiten vanaf maandag 14 december 24:00 uur de deuren. Deze maatregelen gelden tot en met dinsdag 19 januari 2021.

Abonnementen en reserveringen zwembaden

U als klant zult financieel geen last van hebben van de sluiting omdat de abonnementen worden stopgezet. De abonnementen worden weer geactiveerd, zodra het zwembad weer opengaat. Reeds gemaakte reserveringen voor aqua sport en banenzwemmen komen te vervallen.

Houdt u onze website en sociale mediakanalen in de gaten voor nadere berichtgeving.

Wij hopen op uw begrip en verwelkomen u in de toekomst graag weer!

Sportbedrijf Zaanstad wenst u fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2021.

18-11-2020
ZWEMBADEN WEER OPEN VANAF DONDERDAG 19 NOVEMBER
Goed nieuws! Vanaf donderdag 19 november openen wij de deuren van onze zwembaden weer. Wij zijn heel blij om u weer te mogen ontvangen. Onze activiteitenrooster vindt u op de website bij het desbetreffende zwembad. De zwemlessen starten weer op de bekende tijden.

Helaas hebben wij te maken met een grote ICT storing waardoor wij zeer beperkt bereikbaar zijn. Wij kunnen telefonisch of via What’s app met u communiceren. Graag willen wij u vragen vanwege de drukte om bij voorkeur een What’s app bericht te sturen.

U kunt ons op de volgende nummers bereiken:
Zwembad De Slag: 075-61 610 65
Zwembad De Crommenije: 075-62 868 06
Zwembad Zaangolf: 075-68 715 40

Reserveren
Online lessen reserveren is helaas niet mogelijk. Wilt u aqua sporten, banenzwemmen, vrijzwemmen of  mee doen met ouder- en kindzwemmen dan kunt u telefonisch of via What’s app reserveren op bovenstaande nummers.
Lees hier verder

04-11-2020
AANVULLENDE UPDATE MET BETREKKING TOT ZWEMLESSEN
Vandaag is in Den Haag nog volop gediscussieerd over de reikwijdte van de kabinetsmaatregelen van dinsdagavond 3 november. Helaas is zojuist duidelijk geworden dat de zwembaden vanavond om 22:00 uur volledig moeten sluiten inclusief zwemles. De sluiting geldt voor een periode van (tenminste) 2 weken.

04-11-2020
CORONA MAATREGELEN VANAF 4 NOVEMBER
Zoals gisteravond aangekondigd in de persconferentie zijn er vanaf woensdagavond 4 november 22.00 uur strengere maatregelen van kracht. Voor de zwembaden betekent dit dat de deuren voor de meeste activiteiten gesloten moeten worden. Banenzwemmen, recreatiefzwemmen, aqua sport en ouder- en kindzwemmen stoppen vanaf woensdagavond 4 november 22:00 uur.

Heeft u een kaartje gekocht via de webshop dan blijft deze geldig en kunt u deze gebruiken wanneer de activiteiten weer toegestaan zijn. Via de gebruikelijke kanalen zal dit gecommuniceerd worden. We hopen u snel weer te kunnen ontvangen.

Voor zwemlessen tot en met 12 jaar lijkt vooralsnog een uitzondering te zijn gemaakt en deze zullen doorgang vinden volgens het gebruikelijke rooster.

22-10-2020
MONDKAPJE VERPLICHT IN ZWEMBADEN
Vanaf maandag 26 oktober hanteren wij strengere maatregelen: het dragen van een mondkapje wordt verplicht. Om de activiteiten door te laten gaan gelden de volgende noodzakelijke voorzorgsmaatregelen.
Bezoekers vanaf 13 jaar zijn verplicht een zelf meegebracht mondkapje te dragen.
Zonder mondkapje heeft u geen toegang tot het zwembad.

Lees verder

01-10-2020
EXTRA MAATRGELEN (ZWEM)LESSEN
Wij zijn blij dat de zwemlessen alweer een aantal weken gestart zijn. Gezien de meest recente ontwikkelingen en aangepaste RIVM richtlijnen, attenderen wij u op de volgende aanvullende regels voor het zwembadbezoek. Deze zijn bedoeld om de bezoekersaantallen te reguleren en voor een veilig en verantwoord zwembadbezoek:

 • Bij leszwemmen is het niet langer toegestaan dat begeleiders de les bijwonen als toeschouwer. Eén begeleider mag het zwembad betreden om het kind te helpen met omkleden. Voor zover het mogelijk is, kunt u in een andere ruimte in het zwembad verblijven op 1,5 meter afstand van elkaar, met een maximum van 30 personen.
 • Na afloop van de les mag de begeleider via de aangegeven route het kind ophalen en omkleden, met het dringende verzoek de locatie zo snel mogelijk te verlaten.
 • Broertjes en zusjes van leskinderen hebben niet langer toegang tot het zwembad.
 • Onze horecagelegenheden zijn tot nader orde gesloten.

Diplomazwemmen:
Gelukkig kan het afzwemmen gewoon doorgaan, zodat kinderen het zwemdiploma kunnen behalen! Helaas is het niet mogelijk dat ouders/begeleiders bij het afzwemmen aanwezig zijn.

Om de lessen op een veilige en verantwoorde wijze te laten verlopen en ter voorkoming van verspreiding van het COVID-19 virus, verzoeken wij u om de afspraken op de borden in de accommodatie op te volgen.
Daarnaast adviseren wij u dringend een mondkapje te dragen.

Heeft u vragen over bovenstaande afspraken? Neem dan contact op met de receptie van uw zwembad.

Vanaf heden is een nieuwe Protocol verantwoord Zwemmen in Zaanstad van kracht, dit kunt u hier downloaden.

14-08-2020
ALLE AQUA SPORT-, VOLWASSEN LESSEN EN OUDER- EN KINDGROEPEN GAAN OOK WEER VAN START
Wij zijn blij om alle gasten weer te mogen verwelkomen in onze zwembaden. Vanaf maandag 17 augustus worden alle Aqua Sport lessen, volwassen lessen en de Ouder- en kindgroepen hervat. Bekijk voor de actuele lestijden het activiteitenrooster!

Bent u nog in het bezit van een abonnement? Dan wordt deze omgezet naar een 12-badenkaart Aqua Sporten! Met een badenkaart kunt u een plek reserveren via de website. Reserveer op tijd uw plek in de les of koop een los ticket via de blauwe knop tickets.

Om de lessen op een veilige en verantwoorde wijze te laten verlopen en ter voorkoming van verspreiding van het COVID-19 virus, verzoeken wij u een aantal afspraken op te volgen:

 • Trek thuis alvast de zwemkleding aan.
 • Volg in het zwembad de aangegeven route en de aanwijzingen van het personeel goed op.
 • Na afloop van de les kunt u zich omkleden in de daarvoor aangewezen kleedruimtes.
 • Deelnemers aan Aqua Sport, banenzwemmen en ouder- en kindzwemmen moeten voorafgaand aan de les reserveren. Voor ouder- en kindzwemmen, geldt de reservering voor zowel ouder als kind. U hoeft maar 1 reservering te maken of 1 e-ticket aan te schaffen.

05-06-2020
ALLE KINDEREN KRIJGEN WEER ZWEMLES
Alle ABC-zwemlessen voor de jeugd worden hervat vanaf maandag 8 juni. De laatste groep kinderen met niveau rood en oranje kunnen nu ook weer zwemles volgen. Dit is de laatste stap van de gefaseerde opstart van het leszwemmen, de ouders van de leskinderen in deze groepjes zijn of worden telefonisch benaderd.

Aqua Sport en banenzwemmen
Wilt u deelnemen aan het banenzwemmen of Aqua Sport, dit kan door een reservering te plaatsen in de webshop van Sportbedrijf Zaanstad te vinden via de blauwe button op onze website: www.sportbedrijfzaanstad.nl
In De Crommenije is het Aqua Sport rooster aangepast, met een extra Aqua Aerobics groep op woensdagavond. Daarnaast is van maandag tot en met vrijdag het buitenbad vanaf zeven uur geopend voor banenzwemmen. Ook voor de Aqua Sporters en banenzwemmers in Zaangolf zijn extra mogelijkheden gecreëerd zodat meer mensen gebruik kunnen maken van het zwembad. U vindt het actuele aanbod van het zwembad van uw keuze op het activiteitenrooster op onze website.

Nu ook online betalen

Via onze webshop kunt u vanaf heden ook e-tickets aanschaffen en deze via iDEAL betalen. Bij aanschaf van een e-ticket wordt er automatisch een reservering voor de betreffende activiteit gemaakt. Betalen kunt u dus nu ook online in onze webshop. Mocht het online niet lukken, kunt u telefonisch nog steeds uw reservering doorgeven aan onze receptionistes.
Wij zien u graag weer in onze zwembaden!
LEES HIER HET OVERZICHT VAN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER DE OPENING VAN DE ZWEMBADEN

29-05-2020
VANAF 2 JUNI OPENING BUITENBAD DE CROMMENIJE EN UITBREIDING A-ZWEMLESSEN GELE GROEPEN
Buitenbad De Crommenije open
LEES VERDER

VERENIGINGSNIEUWS
Lees hier de nieuwsbrief van verenigingsondersteuning/sportstimulering: Informatie over kantines, huur en nieuwe normen

22-05-2020
UITBREIDING ACTIVITEITEN AQUASPORT EN ZWEMLES
LEES VERDER

15-05-2020
ZWEMBADEN OPEN VANAF 18 MEI
LEES VERDER

VERENIGINGSNIEUWS
Lees de laatste nieuwsbrief van verenigingsondersteuning hier.

UPDATE:
07-05-2020
OPENING ZWEMBADEN:
Naar aanleiding van de persconferentie van woensdag 6 mei 2020 zijn er veel vragen over wanneer wij weer open gaan, voor welke activiteiten en voor welke doelgroepen. De komende dagen zullen wij overleg voeren en kijken wat mogelijk is voor wat betreft openstelling van de zwembaden.

Zodra hier meer duidelijk over is, zullen we dit direct communiceren via alle beschikbare kanalen.
Wij vragen nog heel even uw geduld en begrip en hopen zo snel als mogelijk met meer informatie te kunnen komen.

Verenigingen en beheerstichtingen die tijdens de corona-crisis vragen hebben over binnen- en buitensport accommodaties kunnen contact opnemen met het verenigingsloket van de gemeente Zaanstad en Sportbedrijf Zaanstad.

UPDATE:
01-04-2020
Naar aanleiding van de persconferentie op dinsdag 31 maart en de door het kabinet aangekondigde maatregelen blijven de zwembaden, sporthallen en gymzalen gesloten tot en met dinsdag 28 april 2020. Ook de activiteiten van sportstimulering komen te vervallen. Wij hopen iedereen daarna weer te mogen verwelkomen op onze locaties en bij onze activiteiten.

UPDATE:
27-03-2020
Sportverenigingen die vragen hebben aan de verenigingsondersteuners, kunnen hen nog steeds per email bereiken op het adres verenigingsondersteuning@sportbedrijfzaanstad.nl 

UPDATE:
16-03-2020
Zondag 15 maart zijn nieuwe maatregelen afgekondigd omtrent het corona-virus: alle scholen, horeca en sportclubs sluiten tot en met 6 april. Deze maatregelen worden genomen bovenop de al geldende maatregelen en zijn bedoeld om verdere verspreiding van het corona-virus te voorkomen. Dit betekent dat onze zwembaden, sporthallen en gymzalen met onmiddellijke ingang gesloten zijn. Ook staken wij de activiteiten van sportstimulering zoals: sportbuurtwerk, verenigingsondersteuning en naschoolse activiteiten.

Het spijt ons dat wij de deuren van onze accommodaties hebben moeten sluiten. De gezondheid van onze bezoekers en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit en wanneer we deze niet kunnen garanderen is tijdelijke sluiting noodzakelijk.

Volg onze social media en web-site over verdere ontwikkelingen.

Wij hopen op uw begrip en verwelkomen u in de toekomst graag weer!

Deel dit bericht:

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten