Even voorstellen de veelzijdige Sportbuurtwerker Tessa Meijer

15-11-2018

Wat doe je precies voor Sportbedrijf Zaanstad?
Bij Sportbedrijf Zaanstad geef ik diverse sportlessen binnen het naschoolse programma zoals: Fijn op het plein, hockey, trefbal, tennis, badminton, buiten activiteiten, free runnen en kleutergym. Daarnaast ben ik ook sportbuurtwerker in de wijken: centrum en westerwatering.

In de zomer was ik werkzaam bij Zwembad De Crommenije als toezichthouder en horeca medewerker. In de wintermaanden ben ik werkzaam in de Sporthallen.

Wat vind je het leukst aan je werk?
Het geeft mijn voldoening als ik zie dat kinderen en jongeren respectvol met elkaar omgaan en met elkaar samenwerken tijdens de gegeven sportlessen. Verder ben ik ervoor om meer kinderen door middel van sport lessen te stimuleren om te bewegen.

Ook vind ik de diversiteit in mijn werkzaamheden erg leuk. De ene dag werk ik bij sportstimulering de andere dag ben ik werkzaam in de sporthal.

Wat voor sporten vind je zelf het leukst om te doen?
Zelf doe ik aan tennissen en fitness, ik heb ook andere sporten gedaan zoals: taekwondo, judo, turnen en streetdance.

Bij welke sportverenigingen ben je zelf actief?
Ik zit in de jeugdcommissie van tennisvereniging K.Z.T.V., als commissie organiseren wij diverse activiteiten voor de jeugd.

Wat vind jij de leukste activiteit om te geven?
Alles vind ik leuk, ik probeer mijn horizon te verbreden zodat ik ook andere activiteiten binnen het sportbedrijf kan geven.

Hoe lang ben je al werkzaam binnen de sport branche?
Ik ben sinds 2015 werkzaam bij Sportbedrijf Zaanstad. Daarvoor ben ik werkzaam geweest als tennistrainer en gaf ik sportles aan mensen met een beperking bij Stichting Odion.

Heb je een tip voor beginnende lesgevers?
Let goed op wat er om je heen gebeurd. Wees duidelijk (structuur is belangrijk). Pas de lessen aan op: niveau, leeftijd, wensen en behoefte. Verbreed je vakkennis, wees leergierig, durf te vragen naar feedback en motiveer mensen. Zorg voor zelfreflectie en zorg dat je goed met mensen om kunt gaan.

Aan welke doelgroep geef je het liefst les?
Het werken met kinderen tijdens fijn op het plein, kleutergym en fun hockey vind ik toch wel het leukste. Vooral de verhaaltjes die zij mij vertellen, merk ik aan dat ze me graag zien komen om sportles te geven.

Deel dit bericht:

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten