Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Sportstimulering

Erkenning Veilig Sportklimaat voor RKVV Saenden

01-03-2022

EERSTE VOETBALVERENIGING IN ZAANSTAD MET FORMELE ERKENNING

RKVV Saenden uit Wormerveer is de eerste voetbalvereniging in Zaanstad die de erkenning ontvangt voor het Veilig Sportklimaat beleid. De vereniging heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om het Veilig Sportklimaat beleid te laten leven in de vereniging en het stappenplan te doorlopen.

De uitreiking is daarbij de “kers op de taart”. Voorzitter Ron Rijkers van Saenden: “RKVV Saenden heeft een groeiende vrouwenafdeling, een herenafdeling en een jeugdkamp van meer dan 100 kinderen. We worden een steeds completere vereniging en daar hoort een veilig sportklimaat ook bij!”.

Wethouder Sport Gerard Slegers, vertegenwoordigers van GGD Zaanstreek-Waterland en Sportbedrijf Zaanstad, overhandigen samen een bord dat staat voor de erkenning voor het Veilig Sportklimaat beleid. Dit bord wordt in ontvangst genomen voor activator van het beleid Wim IJsseldijk en vertrouwenscontactpersoon Mirella Drunick van RKVV Saenden.

Verenigingen met een Veilig Sportklimaat beleid hebben maatregelen geïmplementeerd op het gebied van het aanvragen van een VOG, het aannamebeleid, een vertrouwenscontactpersoon en omgangs- en gedragsregels. In het jeugdbeleidsplan van RKVV staan de drie P’s voorop: PLEZIER, PROGRESSIE en PRESTATIE.

In 2021 hebben een tweetal tennisverenigingen deze erkenning al ontvangen, in augustus was KZTV uit Koog aan de Zaan aan de beurt en begin december volgde De Cromme Bal uit Krommenie.
Medewerkers van de pers die deze uitreiking willen bijwonen en verslag willen doen zijn om 13:00 uur welkom bij RKVV Saenden, Wandelweg 16 in Wormerveer.

Sportverenigingen met een veilig sportklimaat informeren en motiveren sporters, vrijwilligers en bezoekers om zich sportief, positief en respectvol te gedragen. Zodat iedereen in een veilige omgeving met plezier kan sporten. Het beleid besteed aandacht aan pesten, (LHBTI) discriminatie, ongewenste intimiteiten en onsportief gedrag. Gedrag dat niet thuishoort binnen een veilig sportklimaat. Door actief beleid te voeren en een meldpunt in te richten of vertrouwenscontactpersoon (VCP) aan te stellen, creëert een sportvereniging zelf een veilig sportklimaat. Bij verenigingen met een veilig sportklimaat beleid voeren respect, sportief en positief gedrag de boventoon.

Met het bord dat RKVV Saenden op 13 maart ontvangt toont de vereniging dat zij een actief veilig sportklimaat beleid voert en dat de club een veilig haven is voor sporters, vrijwilligers en bezoekers.

Campagne Veilig Sportklimaat Zaanstad
In 2018 hebben gemeente Zaanstad, GGD Zaanstreek-Waterland en Sportbedrijf Zaanstad de handen ineen geslagen en zijn de campagne Veilig Sportklimaat Zaanstad gestart. Onveilige situaties zijn belangrijk om te bespreken, ook al is dit soms ongemakkelijke of ligt dit gevoelig. Binnen de GGD is een centraal meldpunt ingericht voor sporters, bestuurders en bezoekers van de Zaanse sport.
Een groeiend aantal sportverenigingen is momenteel, tezamen met Sportbedrijf Zaanstad,  bezig met het opstellen en implementeren van een veilig sportklimaat beleid.

Verenigingen die meer willen weten over een veilig sportklimaat beleid kunnen contact op nemen met de verenigingsondersteuners van Sportbedrijf Zaanstad. Zij verzorgen een stapsgewijze begeleiding en hebben informatiemateriaal voor bestuurders en sporters. Neem contact op via verenigingsondersteuning@sportbedrijfzaanstad.nl of 075-65 399 70.

Deel dit bericht:

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten