Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Sportstimulering

Burgemeester in gesprek met sportverenigingen

22-10-2021

Hulp voor naleving controle coronatoegangsbewijs

Op maandag 11 oktober zijn twintig vertegenwoordigers van Zaanse sportverenigingen in gesprek gegaan met burgemeester Jan Hamming. Onderwerp van gesprek was de naleving van het coronatoegangsbewijs (CTB) bij sportkantines in Zaanstad. Het was een goed gesprek waarin de gemeente vraagt om de wet zo goed mogelijk na te leven, maar ook ondersteuning aanbiedt waar nodig.

De burgemeester luisterde aandachtig naar de problemen die spelen bij de naleving van het controleren van het coronatoegangsbewijs. Daarnaast haalde hij de brief van die Bart Glandorff, voorzitter van ZVV Zaandijk, voorafgaand aan de bijeenkomst had geschreven.

De burgemeester verwacht dat sportverenigingen nog een tijd aan deze regels gebonden zijn en vraagt om ze zo goed mogelijk uit te voeren. Ondersteuning bij de uitvoering van de naleving is wel mogelijk.

Verenigingen kunnen ter plaatse bij hun eigen vereniging advies krijgen van de gemeente over hoe ze de naleving het beste kunnen organiseren.

Tevens kunnen verenigingen aangeven op basis van een evenementenplanning, wanneer zij (piek)drukte verwachten. Dan kunnen zij een beroep doen op ‘handjes’ vanuit de gemeente. Deze handjes bestaan uit medewerkers die ter plaatse de drukte in goede (corona)banen kunnen leiden (crowd-management). Denk bijvoorbeeld aan een voetbaltoernooi.

De daadwerkelijke toegangscontrole (scannen QR-code) wordt altijd door verenigingen zelf gedaan. De reguliere controles door Handhaving en Politie gaan ook gewoon door, maar zullen adviserend van aard zijn. Bij vaststelling van (herhaalde) overtreding kunnen ook boetes worden uitgedeeld. De burgermeester gaat er vanuit dat de verenigingen en horecaondernemers zich blijven inspannen om de controles uit te voeren zoals door het Rijk is opgelegd.

Wilt u als bestuur gebruik maken van advies en ondersteuning? Of heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met het Sportloket via verenigingsondersteuning@sportbedrijfzaanstad.nl  Houdt u er wel rekening mee dat u tijdig aan moet geven wanneer u gebruik wilt maken van ‘handjes’ en dat de capaciteit beperkt is tot 1-2 paar ‘handjes’ per evenement en voor een beperkt aantal uren.

Deel dit bericht:

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten