Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Sportstimulering

Beachvolleybal-les van beachvolleybaltopper

27-06-2019

Beachvolleyballer Mees Blom “Back to School” in Zaanstad

Zaanstad – De kinderen uit groep 5 en 6 van basisschool de Gouw wacht vrijdag een bijzondere gymles. Mees Blom, uitkomend voor Beachvolleybal Team Nederland, keert die dag terug naar de basisschool om de leerlingen een inkijkje te geven in zijn leven als topsporter. Daarna gaan de kinderen met Blom en een assistent het zand op om via een clinic te werken aan hun beachvolleybal skills en zo meteen weer te ervaren hoe sociaal, dynamisch en leuk beachvolleybal eigenlijk is.

De kinderen van groep 5 en 6 kijken reikhalzend uit naar 28 juni: “Heel mooi en bijzonder dat zij Mees in deze rol gaan zien op de school,” zegt Joey Naus van Sportbedrijf Zaanstad. “Ik denk dat hij veel vragen gaat krijgen over wat je moet doen als je topsporter wil worden, wat je er voor over moet hebben, maar ook wat je er allemaal voor terug krijgt. Beachvolleybal is leuk, maar best lastig te leren; supergaaf dus dat Mees, een echte Oranje topper, de kinderen een paar tips en trucs gaat leren.”

Back to School
Rondom alle grote evenementen die de Nederlandse Volleybalbond de laatste jaren organiseert, is een uitgebreide volleybalstimuleringscampagne, Join Volleybal, opgetuigd. Back to School is één van de onderdelen van Join Volleybal. Binnen Back to School keren Oranje internationals, zowel de zaal- als de beachvolleyballers, voor één dag terug naar hun oude basisschool om de huidige leerlingen te enthousiasmeren voor de sport. De internationals vertellen over volleybal en hun leven als topsporter en verzorgen aansluitend één of meer clinics voor de leerlingen.

Dela Beach
Ook deze zomer kunnen Zaanse volleyballiefhebbers weer genieten van nationaal topvolleybal. In het weekend van 29 en 30 juni komt de Dela Eredivisie Beach, met onder andere Mees Blom als speler, naar Zaanstad. De Rozengracht en Sportpark Poelenburg zijn op zaterdag het terrein voor de voorrondes, op zondag wordt in het Beach Stadium op de Rozengracht de finales gespeeld. Beide speeldagen zijn voor publiek gratis te bezoeken.

In de week voorafgaand aan dit weekend wordt het zand beschikbaar gesteld voor de inwoners van Zaanstad. De coördinatie van deze invulling is in handen van Sportbedrijf Zaanstad. Zo krijgen scholen, sportverenigingen en bedrijven de kans om het zand te betreden. Voldoende redenen om deze week meerdere malen een bezoekje aan hartje Zaanstad te brengen om volop van de getoonde beachvolleybalkunsten te genieten!

Fotograaf: Pim Waslander

Deel dit bericht:

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten