Huren Melden Leerlingvolgsysteem Tickets / Inschrijven Sportstimulering

Aandachtspunten voor sportaanbieders

10-09-2020

Protocol, toeschouwers, ALV en horeca

Het sportseizoen is weer begonnen waardoor de drukte bij de sportverenigingen toeneemt. Om veilig en verantwoord te kunnen blijven sporten heeft het sportloket een aantal belangrijke aandachtspunten op een rij gezet. Het Sportloket onderhoudt voor u contact met NOC*NSF over de meest recente ontwikkelingen. Indien er wijzigingen zijn, informeren wij u.

  • In Zaanstad volgt de sport nog steeds het Protocol Verantwoord Sporten in Zaanstad. De laatste versie vindt u HIER.
  • Voor de sportverenigingen geldt dat de horeca voor binnen én buiten, ongeacht de omvang van de horecagelegenheid, werkt op basis van reservering (van tevoren of aan de deur), een gezondheidscheck en het toekennen van een vaste zitplaats (placering) aan een tafel of aan de bar. Daarnaast worden alle bezoekers gevraagd zich te registreren met NAW-gegevens. Bezoekers laten op vrijwillige basis naam- en contactgegevens achter, zodat de GGD contact kan opnemen bij een besmetting die verband houdt met de horecagelegenheid.
  • Voor de buitensport geldt vanaf 250 toeschouwers dat mensen moeten reserveren en geplaceerd dienen te worden. Voor de binnensport is placeren altijd verplicht. Bij meer dan 100 toeschouwers is reserveren noodzakelijk. Onder de 100 toeschouwers zijn de gezondheidscheck en het reserveren niet nodig. Let op: het aantal toegestane toeschouwers is ongeacht de leeftijd van de toeschouwers. Ook kinderen onder de 13 jaar tellen mee.
  • Het NOC*NSF heeft een handreiking toeschouwers sportwedstrijden opgesteld, download deze hier.
  • Voor teams die een uitwedstrijd spelen en met meerdere huishoudens in één auto zitten, is het dragen van een mondkapje verplicht voor kinderen vanaf 13 jaar.
  • Wanneer een verenigingen het terras willen uitbreiden, dan kunnen zij dat doorgeven via deze link.
  • Indien uw vragen heeft over uitbreiding van de terrassen, neem dan contact op met handhavinghoreca@zaanstad.nl. Daarin moet u doorgeven wie de contactpersoon is, op welk nummer hij/zij bereikbaar is en op welke data hij/zij beschikbaar is voor een contactmoment.
  • Tips voor het organiseren van een algemene ledenvergadering staan op de site van NOC*NSF

Het is belangrijk om de aandachtspunten te (blijven) communiceren naar alle betrokkenen van uw vereniging. Als vereniging heeft u een verantwoordelijkheid voor het gedrag van leden. Met heldere communicatie kunnen handhaving en boetes voor de club worden voorkomen.

Deel dit bericht:

Openingstijden receptie


De openingstijden voor het vrijzwemmen en andere activiteiten vindt u via de activiteitenoverzichten van de zwembaden.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE

zwembad De Slag

Maandag 9.00 - 20.30 uur
Dinsdag 9.00 - 20.30 uur
Woensdag 9.00 - 20.30 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 20.30 uur
Zaterdag 9.00 - 14.30 uur
Zondag 10.15 - 12.00 uur

zwembad Zaangolf

Maandag 7.00 - 21.30 uur
Dinsdag 7.00 - 21.30 uur
Woensdag 7.00 - 21.30 uur
Donderdag 9.00 - 21.30 uur
Vrijdag 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag 8.00 - 16.30 uur
Zondag 10.00 - 16.30 uur

zwembad De Crommenije

Maandag Opening 2017
Dinsdag "
Woensdag "
Donderdag "
Vrijdag "
Zaterdag "
Zondag "
venster sluiten